Děs v klatovské nemocnici a další krimi zprávy

Případ šíleného primáře z klatovské nemocnice

Jiří Havránek v klatovské nemocnici působil od května 2012 do května 2013. “Policie zaznamenala deset případů dětí ve věku kolem jednoho nebo dvou let věku. Některé případy málem skončily jejich smrtí,” píše deník Právo. Vyšetřování ukázalo, že dvaačtyřicetiletý Havránek trpí bipolární afektivní poruchou, což je vážná duševní choroba dříve známá pod označením maniodepresivní psychóza. Ta muže zachránila před stíháním za těžké ublížení na zdraví.

“Nejednal v úmyslu zdraví dětí poškodit, nedokázal se ovládnout,“ stojí v policejním protokolu o odložení věci starém dva týdny. Policistům se ovšem nelíbilo, že Havránek věděl, jak na tom je a přesto působil jako primář. Policisté nicméně poukázali na to, že ačkoliv Havránek o svém zdravotním stavu věděl, pustil se do práce, která vyžaduje schopnosti, znalosti nebo koncentraci, jimiž v dané chvíli evidentně nedisponoval.

 
-p cr, red, novinky-
 
 
 
Psi pokousali dítě, majitel je trestně stíhán
 
Usnesení o zahájení trestního stíhání převzal od komisaře 60letý muž z Janovic nad Úhlavou, který byl obviněn z přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Muži je kladeno za vinu, že 27. srpna letošního roku v odpoledních hodinách nedostatečně zabezpečil kovové kotce pro psy na oplocené zahradě a došlo k útěku dvou psů. Nejdříve dva psi pobíhali na oploceném pozemku, poté přeskočili oplocení a v 17.35 hodin napadli nezletilého chlapce. Podle lékařského znaleckého posudku dva psi společně a současně způsobili mnohočetná poranění na těle poškozeného, který byl transportován do nemocnice a je do současné doby hospitalizován.
 
 
 
Třikrát a dost?
 
Muž ve věku 33 let v uplyulém týdnu třikrát kradl v klatovských obchodech. V úterý 9. září byl přistižen pracovníkem ostrahy objektu prodejny na ulici Domažlická – ukradl zboží za 731 Kč. Na místo byla vyslána hlídka a 33letý muž z Nýrska byl zajištěn a převezen na oddělení.

Ve středu 10. září kradl ve stejném obchodním domě, tentokrát odcizil kuchyňské nože v hodnotě 64 Kč. Opět byl přistižen a převezen na oddělení. Pak si ještě do prodejny v ulici Pod Koníčky v úterý 9. září odpoledne “došel”pro různé sladkosti za 600 Kč …a prošel pokladním prostorem bez zaplacení.
Šetřením policisté zjistili, že muž byl v posledních třech letech za trestný čin krádeže odsouzen podle dvou rozsudků soudů v Domažlicích a v Klatovech.
 
-p cr, red-