zadov

Finále ČP na Zadově

Finálový závod českého poháru horských kol proběhl o víkendu v Lyžařském areálu Zadov – Churáňov. Spolupořadatelem byl i tým České spořitelny Specialized Junior. 

Na domácí trati se předvedli v dobrém světle i závodníci týmu.

Starší žáky vyhrál Samuel Jirouš a na osmém místě dojel Oskar Marek, mezi staršími žákyněmi dojela druhá Tereza Sásková. V kadetkách vybojovala šesté místo Tereza Řezníková. V juniorech zajel nejlepší výsledek sezony Václav Doležal, když přijel do cíle na pátém místě, na osmém dojel Jakub Kadlec.

V elitním závodě mužů bojoval dlouho o stupně vítězů Jan Vastl, nachlazení ,které si přivezl z Norska, mu však nedovolilo dosáhnout lepšího výsledku než šesté místo.

Výsledky ve finále pomohly ke zlepšení závodníků v celkovém pořadí Českého poháru.

Starší žáky vyhrál Samuel Jirouš, Oskar Marek byl osmý. V źákyních druhé místo obsadila Tereza Sásková. Tereza Řezníková byla v kadetkách pátá. Bodový zisk z finále také pomohl Jaromíru Skálovi k druhému místu v celkové pořadí kadetů. V juniorech obsadil Václav Doležal šesté místo, Jakub Kadlec deváté a Zdeněk Jílek čtrnácté.

V celkovém pořadí mužů byl Jan Vastl na šesté pozici , v soutěži mužů do 23 let pak skončil druhý.

V týmové soutěži , díky výborným výsledkům všech závodníků, skončil Česká spořitelna Specialized Junior MTB team na prvním místě s náskokem skoro 500 bodů před druhým.

 

 

 

(lutovsky,ld)