policie

Ukradl psa své bývalé přítelkyně

SUŠICE – Násilím měl vniknout do bytu bývalé přítelkyně a odcizit jejího psa

     Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání proti 23letému muži z Kašperských Hor pro přečin krádeže a porušování domovní svobody. V polovině září letošního roku měl obviněný vniknout násilím do bytu své bývalé přítelkyně v Sušici. V bytě měl setrvat i přes její zákaz a když chtěla před ním z bytu utéct, měl se zmocnit jejího psa. Poškozená se snažila muže se psem zadržet, ale to se ji nepodařilo. V případě pravomocného rozhodnutí hrozí muži dle zákona odnětí svobody až na dvě léta.
 
 

KLATOVSKO – Proti 23leté ženě z Klatov zahájili kriminalisté trestní stíhání pro loupež, krádež a porušování domovní svobody.  

     Klatovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 23leté ženy z Klatov, která 25. srpna ve večerních hodinách za použití násií okradla muže v Klatovech, v polovině srpna se vloupala do  bytu na Klatovsku a  odnesla si věci za  několik tisíc, 19. září mv obchodě v Sušici   ukradla čokoládky v hodnotě 1 000 korun, přičemž byla přistižena ostrahou prodejny.  O dva dny později pokračovala ve svém “tažení” opět v Klatovech  – z obchodu bez zaplacení odnesla láhev alkoholu, tu prodala a peníze utratila. Snadný výdělek se jí zalíbil a tak se do stejné prodejny vrátila hned následující den, tentokrát pro dvě láhve alkoholu. To už ale byla přistižena zaměstnankyní obchodu.  Drzost obviněné nezná zjevně mezí, jelikož v průběhu výslechu využila příležitosti a policistce odcizila finanční hotovost. Zřejmě je nenapravielná – i když byla v posledních třech letech za podobnou činnost trestaná, jako varování jí to nestačilo.  Usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže si převzala koncem srpna. V polovině září  bylo trestní stíhání rozšířeno o přečiny krádež a porušování domovní svobody, poté o krádež v druhém odstavci a dne 23. září pro další přečin krádeže.
 

ŽELEZNÁ RUDA – Na slavnostech se porvali, teď se budou zodpovídat

      V průběhu Železnorudských slavností došlo mezi třemi muži na veřejnosti přístupném místě ke spáchání  trestné činnosti. Dvaadvacetiletý muž ze Železné Rudy měl fyzicky napadnout  36letého muže, kterého udeřil pěstí do obličeje. Ten několika ranami do obličeje napadení opětoval. Poté oba upadli na zem a následně starší muž dupl na ruku ležícímu muži, čímž mu měl  způsobit zlomeninu. Následně se do incidentu zapojil třetí – 37letý muž, který měl nejmladšího z mužů, několikrát kopnout do oblasti břicha a hlavy. Nejstarší z mužů si převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, stejně tak i nejmladší muž. Pro podezření z přečinu výtržnictví a ublížení na zdraví se zodpovídá 36letý muž z Mostu. Případy jsou vedeny ve zkráceném přípravném řízení na obvodním oddělení Železná Ruda.

 

HOSPODÁŘSKÁ KRIMINALITA / KLATOVSKO – Policie zahájila trestní stíhání dvou osob pro podezření ze spáchání přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. 

     Vyšetřovatel z oddělení hospodářské kriminality zahájil trestní stíhání 53letého muže a 26leté ženy pro přečin porušení práv k ochranné známce a jiným označením spáchaný formou spolupachatelství. Tohoto jednání se měli dopustit tím, že v prostoru prodejního místa na Klatovsku přechovávali a nabízeli k prodeji zboží, které bylo neoprávněně označeno ochrannými známkami. Celková škoda byla vyčíslena na více než 4 miliony korun. Obviněné osoby jsou stíhané na svobodě. V případě pravomocného rozhodnutí jim hrozí odnětí svobody až na pět let.