Víkendové babí léto

V sobotu dopoledne málokdo asi věřil, že babí léto v odpoledních hodinách opravdu dorazí. Po poledni se od severozápadu oblačnost začala rozpouštět postupně až na skoro jasno. Noc na neděli tak byla díky zmenšené oblačnosti chladná, místy i mrazivá. V neděli jsme si užívali po rozpuštění ranních mlh a nízké oblačnosti slunečného dne s minimem oblačnosti a velmi příjemnými teplotami, které hlavně ve vyšších polohách překračovaly hranici 20°C. Slunečno vydrželo i v pondělí, teploty opět atakovaly 20°C. V úterý však přišla změna, na obloze panovalo oblačno až zataženo. Srážky na Šumavu dorazily  hned s prvními hodinami nového měsíce. Srážkové úhrny však byly rozloženy nerovnoměrně, nejvíce zapršelo na Prachaticku a Českokrumlovsku, podrobněji jsme o tom informovali ZDE.

 

 

 

Okolí osady Škarez u Vimperka v sobotu 27. září:

{gallery}pocasi/2014/09/09_27_skarez{/gallery} 

Čtvrtek byl ve znamení oblačné oblohy beze srážek, místy bylo až polojasno. teploty většinou mezi 15°C až 20°C. V noci na pátek se místy vytvoří mlhy nebo nízká oblačnost, která se může udžet i v dopoledních hodinách. Jinak bude většinou polojasno a teploty mezi 15°C až 18°C. 

V sobotu bude po ránu opět místy mlhavo nebo zataženo nízkou oblačností, která se může udržet až do odpoledních hodin. Ranní teploty od 7°C do 4°C, v mrazových kotlinách při jasné obloze i kolem -3°C. Denní maxima od 14°C do 17°C, při mlze kolem 11°C. V neděli polojasno, v noci a ráno místy mlhy. V pozdních odpoledních hodinách bude docházet k přibývání oblačnosti od jihozápadu. Denní maxima od 14°C do 17°C. 

Okolí Kamenné hlavy u Českých Žlebů, neděle 28. září:

{gallery}pocasi/2014/09/09_28_kamenna_hlava{/gallery} 

V pondělí bude oblačno až zataženo, místy déšť a denní teploty od 13°C do 17°C. I v úterý bude hodně oblačnosti s ojedinělými srážkami, denní teploty kolem 14°C. V dalších dnech bude zataženo nízkou inverzní oblačností, v horských polohách většinou jasno. 

(ir)