alkohol

Usnul za volantem a narazil do osvětlení

Od 1. do 4. října na Klatovsku 

Při dohledu nad silničním provozem bylo v prvních říjnových dnech  zjištěno několik řidičů pod vlivem omamných a psychotropních látek. 

Policisté kontrolovali na různých místech Klatovska řidiče, které podrobili testu na návykové látky – v několika případech  s pozitivními výsledky.

 

První řidič byl zjištěn ve středu 1. října v Horažďovicích na ulici Prácheňská. Muž ve věku 27 let z Klatov měl výsledek testu pozitivní  na amfetamin a konopí. Muž odmítl odběr krve a moči.

 

Druhý provinilec byl kontrolován v sobotu 4. října v Hartmanicích v 10.35 hodin. Řidič, 25letý muž z Kašperskohorska, měl dechovou zkoušku na alkohol negativní, test ale ukázal pozitivní výsledek u konopí a amfetaminu. Muž souhlasil s lékařským vyšetřením a byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici.

 

V pátek 3. října kontrolovala hlídka policistů z dopravního inspektorátu třicetiletého řidiče Fordu Tranzit v Nalžovských Horách. Před desátou hodinou dopoledne ho přistihli při překročení rychlosti a navíc nadýchal 0,64 promile alkoholu. Byl převezen k lékařskému vyšetření a odběru krve.

 

Další řidič byl v sobotu 4. října zjištěn v Soběticích, kdy byl kontrolován hlídkou policistů z obvodního oddělení v Klatovech. Muž ve věku 27 let z Klatov měl test pozitivní jak na alkohol (0,0 promile), tak na amfetamin a konopí. Lékařskému vyšetření i odběru krve a moči  se muž podrobil

Uvedení řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou předány správnímu orgánu.

 

S vozem zn. Peugeot 306 jel v sobotu 4. října v sedm hodin 21letý muž z Kolína ve směru od Strakonic na Klatovy. V Horažďovicích při projíždění křižovatky zřejmě usnul, vyjel vpravo a narazil vozidlem do sloupu veřejného osvětlení. Řidič se podrobil dechové zkoušce – přístroj naměřil 1,09 a opakovaně 1,07 promile alkoholu. Byl převezen k lékařskému vyšetření do zdravotnického zařízení v Sušici. Řidič utrpěl lehké zranění a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Majetková škoda dosahuje výše třicet tisíc korun.

 

 —-   

Osobní motorové vozidlo zn. Fiat Bravo  řídila v Sušici ve středu 1. října žena ve věku 33 let z Klatov po jedenácté hodině dopoledne. Policisté šetřením zjistili, že podle rozhodnutí Městského úřadu v Klatovech má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel. Žena ve zkráceném přípravném řízení převzala sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože od měsíce března 2014 nesmí řídit vozidla po dobu 12 měsíců.

 

-p cr, red-