HC Vimperk dvakrát za sebou prohrál

A tým hokej:

 

Sobota 25.října

 

                     HC Slavoj Žirovnice – HC Vimperk 7:3 (2:0,3:1,2:2)

 


Branky a nahrávky: 14. Ondřej (Šachl), 17. Šachl (Ondřej), 22. Kalvas (Jedlinski), 27. Gurka (Navrátil, Beránek), 32. Stach (Ondřej), 51. Ondřej (Šachl), 58. Jedlinski (Reisner) – 31. B. Král (P. Novotný), 50. Paule (Slabý), 60. Vítovec.

 

Vyloučení: 13:10

 

Využití: 3:3, navíc Hail (VIM) 10 minut

 

V oslabení: 2:0

 

Rozhodčí: F. Svoboda – Zelenka, Studnař

 

Diváků: 128

 

HC Žirovnice: Krásný – Chmel, Reisner, Koláček, Ištvánik, Němec, Kos – Beránek, Navrátil, Gurka, Stach, Šachl, Ondřej, Písař, Kalvas, Jedlinski, od 41. navíc Körner, P. Javůrek, Kubín

 

HC Vimperk: Podskalský (41. Pixa) – R. Sitter, Vávra, Voldřich, Horejš, Vítovec, Kouba – Slabý, Paule, Plouhar, B. Král, Hail, P. Novotný, J. Sitter, Lang, Gabauer

 

 


Šesté kolo Krajské ligy mužů zavedlo vimperské hokejisty na led Jindřichova Hradce, kde hraje svá domácí utkání HC Slavoj Žirovnice. Klub z Vysočiny měl před tímto zápasem na kontě tři vítězství v řadě (Humpolec, Milevsko, Veselí) a opíral se především o výkony zkušených exligových hráčů Šachla a Ondřeje.

 

 

Z úvodu zápasu stojí za zmínku pouze tvrdá střela vimperského obránce Vávry, která orazítkovala tyč domácí branky. To ale bylo na delší dobu vše a hosté poté těžce vzdorovali dobře bruslícím a sehranějším domácím hráčům. První branka utkání padla ve 14. minutě, když se po přihrávce Šachla přesnou střelou pod horní tyč prosadil Ondřej. O tři minuty později se o další gól postarala stejná dvojice hráčů. Oba zmínění hráči si pouze vyměnili role a přesilovou hru domácího týmu proměnil ve dvoubrankové vedení Šachl, kterému tentokrát přihrával Ondřej – 2:0.

 

 

Brzy po začátku druhé třetiny vstřelili domácí třetí branku a ve 27. minutě zvýšili již na 4:0. V polovině utkání se hostům podařilo snížit díky brance Krále na 4:1. Hosté se však dlouho neradovali. Za necelou půlminutu se skóre opět měnilo, když se domácí prosadili popáté. Po druhé třetině domácí vedli 5:1 a o osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto.

 

 

V poslední části nahradil Podskalského v brance Pixa a vimperští i za pro ně nepříznivého stavu nesložili zbraně a deset minut před koncem snížil na 5:2 Paule, asistoval Slabý. V této chvíli se zdálo, že by hosté mohli ambiciózní celek ze Žirovnice ještě pozlobit, ale v 51. minutě hosté sami inkasovali ve vlastní přesilové hře – 6:2. Sedmou branku přidali domácí 58. minutě, také v přesilovce. Minutu před koncem usedli na trestnou lavici dva domácí hráči a přesilovou hru pěti proti třem využil svým prvním gólem v kategorii mužů mladý obránce Vítovec. Konečný stav 7:3 pro domácí.

 

 

Vimperskému týmu utkání vůbec nevyšlo, hlavně obranná hra a vůbec hra obránců byla špatná. Pochvalu zaslouží snad jen oba brankáři, kteří uchránili tým od většího debaklu, v zápase aktivní útočník Král a dobrý výkon odvedl také Vítovec. Dalším soupeřem vimperského týmu bude v úterý 28.10. na vimperském ledě mužstvo Milevska a domácí potřebují nutně bodovat.



 

 

 

Ohlasy trenérů

 


„Musím pochválit brankáře Krásného a vůdčí osobnosti Šachla s Ondřejem, za nimiž jdou ostatní hráči. Nemáme ale moc vyváženou obranu,“ přiznal kouč vítězů Vladimír Domin.

 

„Kompletně nám vyhořeli obránci. Špatně se postavili k zápasu,“ viděl podobný problém vimperský asistent Petr Grulich.

 

 

Úterý 28.října

 

                     HC Vimperk – HC Milevsko 2010 2:4 (1:1,0:2,1:1)

 

Branky a nahrávky: 20. Paule (Lang), 41. Slabý (Voldřich, Plouhar) – 8. Pouch (Nevolný), 29. Pouch (Urbanec, Havran), 39. Radosta (Novotný, Nevolný), 60. Nevolný (Pouch, Štych)

Vyloučení: 5:7

 

Využití: 0:1

 

Rozhodčí: Čáp – Schlixbier, Střeďák

 

Diváků: 350

 

 

 

HC Vimperk: Podskalský (Pixa) – Voldřich, Vavřík, R. Sitter, Vávra, Kouba, Gabauer, od 41. Vítovec – Slabý, Paule, Kouba, B. Král, Hail, P. Novotný, J. Sitter, Lang, Pešl st.

 

HC Milevsko: Žilinčík – Štych, Havran, Votruba, Matějka, Sláma, Jíška – Urbanec, Novotný, Hamerle, Fořt, Novák, Radosta, Reiniš, Nevolný, Pouch, Kubička

 

 


V úterý 28. října přivítali vimperští na svém ledě hráče, ještě v loňské sezoně druholigového, Milevska. Nebylo třeba ani připomínat, že domácí by potřebovali zvítězit, čímž by přeskočili svého soupeře v tabulce. Domácí stále ještě nejsou kompletní a trenéři tak musejí kombinovat sestavu, jak jen to jde. Zkušení hosté již od úvodního hvizdu udávali tempo hry a nepouštěli domácí hráče do větších šancí. Byli to právě hosté, kteří otevřeli skóre utkání, když v 8. minutě po nepřehledné situaci v domácím brankovišti dorazili volný kotouč do sítě. Domácí chtěli rychle odpovědět na inkasovanou branku, ale hosté si jejich útoky pohlídali a sami několikrát zahrozili z rychlých brejků, které zlikvidoval brankář Podskalský. V poslední minutě první třetiny se domácím podařilo v přesilové hře díky krásné Pauleho trefě vyrovnat. Stav utkání po první třetině byl vyrovnaný – 1:1.

 

 

Ve druhé části začali hosté náporem a domácí hráče nepustili několik minut z vlastní třetiny. Svoji převahu korunovali brankou v početní výhodě z 29. minuty při vyloučení Vavříka. Domácí se sporadicky dostávali do šancí a aktivně a chytře hrající hosté v 39. minutě poměrně lacinou brankou zvýšili své vedení na 3:1.

 

 

Domácím se podařilo vstřelit kontaktní gól třicet vteřin po zahájení třetí části, když se střelou z levého kruhu i za přispění hostujícího hráče prosadil Slabý – 2:3. Po vstřelené brance se domácí sice ještě snažili změnit vývoj utkání, ale zkušení hosté si těsné vedení pohlídali a vimperským nic zásadního nedovolili. Dvě minuty před koncem utkání domácí odvolali brankáře a zkusili hru v šesti hráčích, ale byli to hosté, kteří gólem do odkryté branky zpečetili výsledek utkání na 2:4 z pohledu Vimperka. Přestože nelze domácím upřít snahu, hráči Milevska byli hokejovější a odvezli si ze Šumavy tři body. Další těžký zápas, již třetí za posledních sedm dní, čeká na vimperské první listopadovou sobotu na ledě Lokomotivy Veselí nad Lužnicí.

 

 

 

Ohlasy trenérů

 

„S omlazeným týmem, který budujeme pro příští sezony, jsme předváděli juniorský hokej. Dělali jsme chyby a postrádali důraz. Hosté dávali góly z dorážek, nebyla to žádná krása, ale počínali si chytře. Nehonili se zbytečně za pukem a bylo vidět, že mnozí z nich působili ve vyšší soutěži,“ hodnotil zápas vimperský asistent Petr Grulich.

 

„Za bojovný výkon jsme si zasloužili body. Kluci byli trpěliví, snažili se o chytrou, slušnou a přitom agresivní hru. Výborně si vedl Pouchův mladý útok a další mladíci Jíška se Slámou v obraně. Konečně se snad začínáme někam posouvat,“ ocenil milevský kormidelník Miloslav Čech.

 

 

{gallery}vimperk/2014/10_rijen/hokej_muzi_vimperk_milevsko/{/gallery}

 

Text:zdroj HC Vimperk

Foto:Zdeněk Formánek