Zlodějům se hodí kabely i kabelky

Policejní informační servis:

 

Ukradli kabel za 17 tisíc – na obvodním oddělení v Sušici přijali policisté oznámení o krádeži kabelu. V době od pátku do neděle neznámý pachatel vnikl na oplocený pozemek firmy v Sušici na Pražské ulici a z cívky odcizil 17 metrů měděného kabelu. Poškozené společnosti vznikla škoda sedmnáct tisíc korun.  

 

 

63letého výtržníka  obvinili – osobně převzal od komisaře ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření z přečinu výtržnictví 63letý muž ze Železnorudska. Muž  ve středu 6. srpna v Železné Rudě fyzicky napadl o deset let mladšího muže. Podezřelý nohou kopl muže zezadu, několikrát jej udeřil pěstí do obličeje, povalil na zem a ve svém útoku i pak pokračoval. Na místo byli přivoláni policisté, muž byl zajištěn a předveden na oddělení a po provedení úkonů propuštěn. Obviněný se dopustil fyzického napadení na místě veřejnosti přístupném. Poškozený byl se zraněním ošetřen ve zdravotnickém zařízení.

 

 

Pachatel odnesl  z auta tašku i s dokumenty. Opakované vrování majitelům vozidel: nezanechávejte ve vozidle žádné doklady, cenné věci ani tašky. 

Do vozidla zn. Renault vnikl neznámý pachatel v Horažďovicích v ulici Palackého v době od 22. do 24. října. Rozbil skleněnou výplň ve dveřích a z vnitřních prostor odnesl tašku, ve které byly dokumenty a razítka. Poškozeným vznikla škoda téměř tři tisíce korun. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádež.
 
 
Na Plánicku vykáceli stromy na cizích pozemcích

Oznámení o pokácených stromech přijali policisté na obvodním oddělení v Plánici. Dosud neznámý pachatel v katastrálním území obce Plichtice na dvou pozemcích, které patří soukromé osobě a obci, v době od 13. do 26. října letošního roku pokácel 127 vzrostlých stromů – olší, bříz a jasanů. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.
 
 

Řidiči a alkohol

Dvě promile k obědu – policisté z dopravního inspektorátu v Nýrsku kontrolovali v pondělí 27. října na ulici Klatovské 62letého muže z nedaleké obce, který jel na jízdním kole ve 12.50 hodin. Muž se podrobil dechové zkoušce, při které mu bylo naměřeno 1,83 a opakovaně 1,85 promile alkoholu.

 
V úterý 28. října byl v 8.05 hodin na křižovatce u Velhartic na místě zvaném Na Zahálce kontrolován 37letý muž z Opavska, který řídil Renault Espace. Přístroj zjistil 0,70 promile alkoholu. 
 
Krádeže věcí z aut neustávají– do zaparkovaného vozidla zn. Audi A3 vnikl neznámý pachatel v Horažďovicích na ulici Plzeňské v pondělí 27. října. Rozbil sklo ve dveřích vozidla a uvnitř odcizil kabelku, ve které měla poškozená peněženku s finanční hotovostí, doklady a platební karty peněžních ústavů. Poškozením vozidla a odcizením věcí vznikla škoda téměř sedm tisíc korun.

 
 
– red, p cr-