Pokřtěný Klostermannem

Nový šumavský fotopoint je pokřtěný Klostermannem ze strakonického pivovaru DUDÁK

 

fotopoint 1

 

 

Polotmavou třináctkou Klostermann ze strakonického pivovaru DUDÁK pokřtili včera jeho provozovatelé nový fotopoint na Kvildě. Jedná se o zajímavou turistickou atrakci, kterou zde budou využívat tisíce turistů každoročně jezdící na Kvildu.

 

Je to logické spojení známého šumavského piva, který navíc nese jméno spisovatele Šumavy a kvildské sjezdovky, která stojí v místech, kudy Klostermann tak často procházel a atrakce, po které se zde turisté tolik ptali,“ uvádí Václav Vostradovský, starosta Kvildy. Fotopoint tu nechala nainstalovat obec Kvilda a provozovatel Lyžařského areálu Zadov Luděk Sáska.

 

Klostermann je naše největší chlouba a zároveň nejúspěšnější pivo v novodobé historii pivovaru. Jedná se o pivo nepasterované a vyráběné z čistě přírodních surovin. Jakási čistokrevná tekutá příroda ze Strakonic. Právě takové pivo se do našeho největšího národního parku skvěle hodí,“ uvádí Jaroslav Tůma, ředitel pivovaru DUDÁK Strakonice.

 

Fotopoint stojí nahoře na kvildské sjezdovce, která leží uprostřed této známé šumavské obce. Zajímavá turistická atrakce, slouží pro ty, kteří se zde vyfotí pomocí fotopřístroje, snímky si pak každý může vyzvednout na webových stránkách – www.skikvilda.cz.

 

Na kvildském fotopointu vznikne první fotka do našeho pivovarského kalendáře, pro rok 2015, jehož tématem budou naše piva. Vedle Klostermanna i například Král Sumavy nebo DUDÁK. Nafotí ho fotograf Šumavy Vláďa Hošek. Ten bude na jedinečných šumavských lokalitách a v různou roční i denní dobu fotit naše lahvová piva,“ uvádí Jaroslav Tůma.

 

fotopoint 3

-pp-