PRO Volary ve vedení města

Na ustavujícím zastupitelstvu Volar, které se konalo 3. listopadu od 17. hodin ve společenském sále radnice si za hojné účasti veřejnosti zvolili zastupitelé nové vedení obce.

 

Koalici, která vznikla jednáním po volbách, tvoří vítězné hnutí PRO Volary spolu s ANO a KSČM. Dohromady tato koalice disponuje 10 hlasy z 15, má tak v zastupitelstvu pohodlnou většinu.

 

Ustavující zastupitelstvo vedl v úvodu nejstarší zvolený zastupitel a to Pavel Trnka z KSČM. Před samotným hlasováním zastupitelé zvolili volební komisi. Lídr Hnutí za harmonický rozvoj obcí a měst Ing. Martin Janda navrhl, aby hlasování o postech bylo tajné, nikoliv veřejné. To však dohodnutá koalice všemi hlasy odmítla, následovala tak volba veřejná.

 

Na post starostky města byla navržena z řad PRO Volary Bc. Martina Pospíšilová, druhým navrženým kandidátem byl Ing. Martin Janda. Pro Martinu Pospíšilovou hlasovalo 11 zastupitelů, stala se tak po třetí starostkou města Volar. Martin Janda získal 4 hlasy. 

 

Následovala volba místostarosty, kde kandidoval Ing. Ladislav Touš z PRO Volary, získal při hlasování podporu všech 15 zastupitelů. Na postu místostarosty tak vystřídal Ing. Roberta Pročku, který se ve volbách do zastupitelstva nedostal. Následovala volba radních města, na posty byli nominování Mgr. Vít Pavlík (PRO Volary), Bc. Václav Bajčík (ANO) a Pavel Trnka (KSČM). Vít Pavlík získal podporu všech zastupitelů včetně opozice, pánové Bajčík a Trnka získali hlasy jen koaličních partnerů, v případě pana Bajčíka jen 9 hlasů, sám se hlasování zdržel. PRO Volary má tak většinu tří z pěti hlasů v radě města, obsadili navíc oba nejvýznamnější posty na radnici.

 

Dále proběhla volba předsedů kontrolního a finančního výboru, které budou stejně jako v minulém volebním období pěti členné. Předsedou finančního výboru byl zvolen opoziční zastupitel Mgr. Petr Horálek (ODS), předsedou kontrolního výboru se stal opoziční Ivo Rolčík, DiS (ČSSD).

 

V následujícím volebním období budou oddávajícími Martina Pospíšilová, Ladislav Touš, Vít Pavlík a Roman Kozák.

 

 

Nové vedení města pro volební období 2014/2018:

 

Starostka města: Bc. Martina Pospíšilová (PRO Volary)

 

Místostarosta města: Ing. Ladislav Touš (PRO Volary)

 

Radní: Mgr. Vít Pavlík (PRO Volary), Bc. Václav Bajčík (ANO), Pavel Trnka (KSČM)

 

(ir)