Parkáni složili hymnu pro pivo-var

Pivovar DUDÁK má svou vlastní hymnu. Složili ji Parkáni

 

ivo trojan - autor hymny dudáku, archiv skupiny parkán

 

DUDÁK Měšťanský pivovar Strakonice a.s. má vlastní hymnu. O hudbu i text se v rámci dlouholeté spolupráce a zcela zadarmo postarala legendární strakonická skupina Parkán. Autorem hudby je Ivo Trojan, frontman této legendární strakonické kapely. O text se postarala jeho žena Pavlína.

 

Uprostřed Strakonic na břehu řeky, stojí tam pivovar už dlouhý věky. Tisíce hospůdek tady na jihu, drží nás Dudákem poctivě v lihu,“ – těmito verši začíná píseň „Natoč nám DUDÁKA“, která je od léta hymnou strakonického pivovaru DUDÁK.

Stane se tak písní všech milovníků strakonického, výhradně nepasterovaného piva, které vaří poslední měšťanský pivovar v Česku.

Vlastní hymna je věc, na kterou se nás naši pivaři často ptali. A kdy jindy by měla vzniknout, než v roce 2014, kdy slavíme 365 let od založení pivovaru?! Je to veselá, rytmická píseň, kterou si u půllitru oblíbeného strakonického piva, všichni hned začnou zpívat nebo pobrukovat,“ vysvětluje Jaroslav Tůma, ředitel DUDÁK Měšťanského pivovaru Strakonice a.s.

 

Hymna poprvé zazněla v červnu na pivovarské pouti. Od té doby ji Párkáni zahráli nejméně stokrát a bouřlivé reakce fanoušků překvapily i zkušeného Ivo Trojana. „Nestává se často, že publikum reaguje tak výjimečně spontánně a zpívá s námi od prvního verše. Za pár měsíců je z písně hit,“ uvádí Trojan.

 

Skupina Parkán zakomponuje tuto píseň „Natoč nám Dudáka“ do svého v pořadí již 9. CD, které bude nahrávat po Novém roce a pokřtí ho 1.8.2015 ve Volyni!

 

2. sloka Dudácké hymny:

 

A co ten výčepák, ať se tam nefláká,

jsem celí žízniví, natoč nám DUDÁKA.

Hrň do nás půllitry, voni se spijou,

Co chlastaj točený, vo dost dýl žijou.

 

Rf.: Heja heja hou, paříme gou,

Střízliví nás nedostanou.

 

-pp-