Škola plná strašidel

Je to sice už nějakou chvíli za námi, modrá škola se z nájezdu strašidel poměrně rychle zotavila, ale přesto stojí za to, si tuhle událost připomenout.

 

strasidla sd 1  strasidla sd 2

Poslední říjnové odpoledne se již tradičně po sušické modré škole rozletěla strašidla, netopýři, kostlivci, čarodějové a jiné příšerky do všech stran…

 

strasidla sd 3   strasidla sd 7

 

Po zběžné obhlídce budovy, která pro jejich účely zjevně nebyla dostatečně strašidelná, se  společenství rozhodlo zakotvit u ohniště, kde již praskaly plaménky a čekaly, až se na nich začnou opékat dobroty. Když se vůně opékaných špekáčků linula od ohýnku, rázem se i vegetariánům dělaly chutě a vjednu chvíli se na “přírodní kuchyni” stála i fornta. Nejprve se ale několika hbitým fotografům podařilo zvěčnit celý strašidelný rej a dokonce i řádění jednotlivých příšerek při zdolávání závodních tratí, letu na koštěti, skládání obrázků, trefování do dýní nebo nekonečného pinkání balónků … Když si všichni naplnili pusy, bříška i kapsy sladkostmi, tak najednou … jako když do nich střelí. Rozběhli se do svých úkrytů a domovů a objeví se zas až napřesrok. Žádnou škodu strašidla a strašidýlka nenapáchala, ve škole se jim naopak moc líbilo a tak doufejme, že až přijdou s nějakou čertovinou, bude jen a jen veselá.

 

Poděkování od všech vychovatelek školní družiny Pampeliška, které spolu s dětmi tradiční rej uspořádaly a absolvovaly, patří všem rodičům kteří se přidali,  i těm, kteří sice neřádili, ale zato se dobrovolně pasovali do role mistrů proviantu a sladkých spižíren. Podle spokojených výrazů   strasidel a čarodějnic, se svého úkolu zhostili na jedničku se zlatou hvězdičkou!

 

text a foto: hpt, vs

 

{gallery}susice/2014/11_listopad/halloween_sd/{/gallery}