Ve Zdíkově učil týden Američan

 

Znalost cizích jazyků je v dnešním globálním světě potřeba, ne-li nutnost. Mezi jinými také zdíkovská škola, si tento trend velmi dobře uvědomuje. Nejlépe se jazyk učí v cizí zemi, když ale nejsou prostředky na vycestování do USA nebo Velké Británie, musí přijít rodilý mluvčí za vámi.

Zdíkovská škola se dozvěděla o agentuře TALKTALK, která zprostředkuje týdenní konverzační kurz angličtiny s rodilým mluvčím na půdě školy. Domluvili jsme se s agenturou během několika emailů na termínu i náplni a 10. listopadu jsme ve Zdíkově přivítali Ryana Cyzmana z Michiganu, USA.
 
 
skola zdikov 2
 
 
Na mladého Američana žijícího v Praze čekalo 24 žáků ve věku 13 -15 let mírně pokročilé úrovně. Základní škola uhradila 50% nákladů na žáka. Kurz probíhal v učebně zdíkovské školy každý den. Žáci si v průběhu kurzu vyzkoušeli nové metody učení a ‘přiučit’ se mohli i učitelé. Preferována byla práce ve skupinách, hry, brainstorming či myšlenková mapa. Lektor skvěle využil moderních trendů, které jsou současné mladé generaci blízké. Žáci tvořili scénky a prezentace, při kterých se natáčeli a poté hodnotili.
 
Perličkou byla komunikace s lektorovou babičkou do USA díky Skypu, které se žáci ptali na běžné otázky ze života. Jak již bylo řečeno na hodinách mohli být přítomni i učitelé jazyků, kteří si tak mohli prohloubit své znalosti a metody práce. Na závěr celého kurzu obdrželi absolventi certifikát o účasti.
 
 
“Jsem rád, že se podařilo kurz realizovat a děti byly spokojeny. Celý týden jsme se snažili Ryanovi připravit takové rodinné prostředí a on pracoval velmi dobře. Setkání s rodilým mluvčím byla příležitost nejen pro žáky, ale pro nás učitele angličtiny, jak si opět procvičit komunikaci. Již přemýšlím, že něco podobného připravíme i pro méně úspěšné žáky”, uvedl Roman Šebánek, učitel angličtiny ve Zdíkově.
                                                                                                                                                              
– red, rs-
 
{gallery}vimperk/2014/11_listopad/skola_zdikov/{/gallery}