mpilustr

Lupič daleko neutekl, dívka se nezastřelila

Městská policie v Prachaticích – informační servis

 

čtvrtek 20.11.

Krátce před polednem oznámil prodejce z večerky na Velkém náměstí, že má v obchodě lupiče. Hlídka MP po příchodu na místo zaregistrovala před domem na chodníku ležícího muže. Jednalo se o hlídce známého, který měl na hlavě tržné rány a zakrvácené ruce. Přes stálou službu byla na místo přivolána ZZS. Oznamovatel na místě upřesnil, že k němu do prodejny přišel venku na chodníku ležící muž, sáhl do regálu s alkoholem, vzal si lahev vodky a cigarety a z prodejny odcházel bez zaplacení. V tomto mu chtěl zabránit a lahev s alkoholem a cigarety mu vytrhl z ruky. Tímto došlo mezi muži k fyzické potyčce. Jelikož byl zloděj pod vlivem alkoholu, tak upadl na zem a zůstal zde ležet. To už prodejce volal MP. Na místo se dostavila i PČR a po předání informací hlídkou MP si věc převzali. Zraněný muž byl převezen ZZS k dalšímu ošetření do nemocnice.

 

Pár minut po půlnoci bylo telefonicky oznámeno, že je v nonstopu nějaký opilý mladík, který zde upadl a rozbil si hlavu. Nechce se nechat ošetřit a je trochu agresivní. Po příjezdu na místo hlídka kontaktovala obsluhu baru, kterou požádala o prokázání totožnosti. Hlídka na místě zjistila, že v provozovně na podlaze sedí mladík a drží se za hlavu. Na dotaz, co se mu stalo, nedokázal nic říci, neboť bylo zjevné, že je pod vlivem alkoholu. Mladík se zvedl a hlídce na požádání předložil doklad totožnosti. Mladík s hlídkou poté vyšel před provozovnu. Po chvíli na místo přijela RZS, která si mladíka odvezla do nemocnice na ošetření.

 

 

pátek 21.11.

Ve večerních hodinách požádali telefonicky hlídku MP z OO PČR o kontrolu prostor autobusového nádraží a přilehlého okolí v Nebahovské ulici, protože dostali oznámení, že se zde má nacházet mladá dívka, která se vyptávala na hřbitov, že se chce zastřelit a oznámení bylo z Nebahovské ulice z telefonní budky u ČSAD. Dívka je ubrečená s flaškou v ruce. Ve 21:38 hodin hlídka MP našla dívku sedět u hřbitova u první brány. Ta byla v nezraněném stavu, v ruce měla lahev vodky a byla zjevně podnapilá.

Před příjezdem hlídky OO PČR, kterou na místo stálá služba MP přivolala, slečna hlídce MP dobrovolně vydala vzduchovou pistoli ” flusbrok “, o které prohlásila, že se s ní chtěla zastřelit, ale nemá do ní broky. Dále hlídce MP dobrovolně vydala pouta a slzný plyn. Hlídce OO PČR, která se na místo dostavila, hlídka MP předala výše uvedené věci společně se jmenovanou v nezraněném stavu. Další opatření činila hlídka OO PČR ve své kompetenci.

 

 

sobota 22.11.

V půl dvanácté v noci bylo na linku 156 oznámeno, že někdo postavil doprostřed silnice na České ulici v blízkosti Techmatu záchodovou mísu. Po příjezdu na místo hlídka záchodovou mísu z komunikace odstranila.

 

 

Odpoledne bylo na linku 156 oznámeno, že někdo něco nakládá na káru před prodejnou Auto Ševčík v Rožmberské ulici. Protože hlídka MP se v tuto dobu pohybovala u Volovic, byla na místo přes linku 158 přivolána hlídka OO PČR. Stálá služba vše sledovala na kameře. Na místo se dostavili společně jak hlídka MP, tak i hlídka OO PČR. Stálá služba poté o tomto informovala i vedoucího Auto Ševčík, který jí sdělil, že se na místo též dostaví. U prodejny byla zaparkovaná dvě vozidla s přívěsnými vozíky a přítomen zaměstnanec Auto Ševčík, který hlídce MP sdělil, že vše má domluveno s majitelem. Jeden přívěsný vozík již byl naložený zbytky staré zámkové dlažby a oni nakládali druhý. Po příjezdu majitel se vše vysvětlilo a majitel hlídkám sdělil, že tento zaměstnanec má od něj povoleno odklizení a odvoz staré zámkové dlažby.

 

 

neděle 23.11.

Zaměstnanec Městské správy domů a bytů Prachatice požádal o asistenci při kontrole bytu na adrese Husova 103, Prachatice, kde má docházet k černému odběru elektřiny. Na místě hlídka MP zjistila, že z rozvodné skříně na chodbě je do bytu veden prodlužovací kabel a dochází zde k černému odběru elektřiny. Hlídka MP poté na místě zazvonila u bytu nájemnice, kde otevřel její přítel. Muž se přiznal k černému odběru a řekl, že on natáhl kabel bez vědomí nájemnice k elektrické skříni na chodbě domu do jejího bytu. Po upozornění muž kabel odpojil. Hlídka MP provedla na místě fotodokumentaci.

 

V půl páté odpoledne požádala operační RZS o asistenci na Malém náměstí, kde oznámil muž, že má abstinenční problémy. Na místo vyslána hlídka, která zjistila, že je pod vlivem alkoholu a dožaduje se odvozu do blázince. Zraněn nebyl. Toto bylo zpětně oznámeno operační RZS. Po rozmluvě se strážníky MP místo opustil s tím, že se ráno obrátí na svého lékaře. Hlídka činnost ukončila.

 

 

 

mp pt-