Kopýtkem sem, ocáskem tam

Pekelníci pozor!

„Ke cvičení nastoupit, vyrovnat, upravit kožichy a jdeme na to!” zavelela vrchní čertice Hanka na mikulášském cvičení rodičů s dětmi. I ba ne, nezavelela, oni se totiž všichni moc těšili, a tak docela i poslouchali, aby jim nic neuteklo. Však také…. předtucha odměny za vzorné chování, vlastně pardon, odměny za zvyšování kvalifikace v čertovských pohybových aktivitách… byla silnou motivací.

„Rohy, kožichy, kopyto, ocas, kopyto ocas, kopyto, ocas…  oči, uši, jazyk, nos.”

Tradiční pekelnou rozcvičkou začalo s předstihem před opravdovým Mikulášem cvičení rodičů a dětí v hale TJ. Andělíček s čerticí museli uznat, že malí pekelníčci se opravdu snaží a tak do Mikulášovy knihy hříchů nepřibyl ani jeden!

Mikuláš sám bohužel nepřišel, protože přeci jen, když se mu pomocníci rozutečou, aby na poslední chvíli zjistili, kdo si co doopravdy zaslouží, někdo balíčky pro děti připravit musí. Nevadí, děti si stejně „předmikulášskou užily”! A nejen ony, ale i jejich rodiče a prarodiče, kteří s nimi na cvičení rádi chodí.

 

{gallery}susice/2014/12_prosinec/certi_cviceni_1/{/gallery}

 

Po pekelné rozcvičce následovala čertovská honička a další program, aby si i dospěláci pěkně užili: po honičce za čertovskými ocásky se odehrála i proměna části čertíků v andělíčky, dohromady se to pěkně cvičilo, zpívalo a vůbec hýbalo. A pak přišel i čas na očistu a pravou čertí masáž. Takový čertík v pekle je moc špinavý a má i blešky a tak dospělí čerti museli zasáhnout – namasírovali, vydrhli, vybrali blešky svým malým čírťatům a na závěr jim zazpívali čertí ukolébavku.

Čertice neměla žádnou šanci někoho pozlobit,protože všechny děti i jejich rodiče jsou moc šikovní sportovci, a tak nikdo nemusel bát těch „opravdických”, protože dokonce i sama vrchní čertice Hanka se za svoje děti u Mikuláše přimluvila 🙂

 

Andělský advent, pohodové Vánoce a hezký nový rok všem přejí
děti, rodiče a Hanka