Sněhuláci jsou žádané zboží

 

Na Základní praktické škole Komenského 59, která je odloučeným pracovištěm ZŠ T. G. Masaryka, se stalo tradicí pořádání tzv. “Dnů řemesel”, kdy si děti vyrábějí něco hezkého a netradičního. A ani letošek nebyl výjimkou a ve škole se lepilo, stříhalo smažilo…  Konec listopadu byl prostě zasvěcen tvoření.

 

remesla 3

Děti si mají možnost sami vybrat, co chtějí tvořit, a následně si v “řemeslné dílničce” svůj vybraný předmět vyrobit. Nabídka  byla opět zajímavá a vánočně laděná.

V jedné třídě si děti vyrobily pěkný adventní věnec z polystyrenového kroužku, který ozdobili vatou a mašličkami místo svíček, aby bylo možné věneček pověsit i na dveře. Finální výrobek byl krásný a jistě dělá radost všem obdarovaným.

 

V další dílničce si děti sestavily sněhuláka, mimochodem velmi žádaného, zatím jen pomocí polystyrenových koulí, látek, drátků, špejlí a papírů. Ale protože zatím není dost toho skutečného materiálu na stavění velkých sněhuláků, byli i tito malí velmi žádaní a tvůrci tak absolvovali vlastně malou přípravu na to, až si nasadí čepice, rukavice a pustí se do „opravdového“.

remesla 2

V další třídě děti tvořily dárečky pro maminky, lepily totiž pomocí kolíků na prádlo pěkné podložky pod hrnec. Podložky ve tvaru hvězdy dostaly samozřejmě také svou výzdobu a možná že mnoho z nich ani pod hrncem neskončí, jak byly pěkné.

 

Nejoblíbenější bývá tradičně pro všechny vaření. Kuchaři už se nemohli dočkat, až si i letos sami ukuchtí něco výborného…. a bylo! Klasické bramboráky naplnili vařeným zelím s osmaženou slaninou. Celou školou se pak linula vůně bramboráků až se sbíhaly sliny na ně i osazenstvu dílen, nejen kuchyně.

remesla 1

 

 

Den řemesel, jak se tahle tradiční akce jmenuje, se opět povedl. Jak by také ne – vánoční atmosféra, podařené výrobky a skvělé jídlo nakonec, to by přece nikoho nemohlo zklamat, ne? Radost měli i učitelé, protože i oni si den pěkně užili.

 

-hh, as-