Od nejmenších po deváťáky

 

Vánoční vystoupení ZŠ Vimperk, Smetanova, bylo veselé i dojemné zároveň, plné zážitků.

Čtvrteční podvečer v sále MěKS ve Vimperku patřil programu s názvem „Předvánoční posezení“, tak zněl název představení žáků ze ZŠ ve Smetanově ulici. V téměř dvouhodinovém představení se postupně předvedli zástupci žáků od prvních do devátých tříd.

 

IMG 7873

 

Představení zahájilo milé vystoupení sborů, které navodilo tu pravou vánoční atmosféru. Přes dvě notoricky známé parodované reklamy jsme se přenesli do tradice vánočního večera a za zpěvu a recitace básní jsme ozdobili stromeček, abychom pak sledovali ukázky z několika pohádek v podání žáků I. stupně. Ti nejmenší potom potěšili návštěvníky pásmem písniček a básniček. Závěrem vystoupení dětí z nižších ročníků jsme se přesvědčili, že angličtina dětem rozhodně nepřekáží.

 

Vystupující z vyšších ročníků nejprve ukázali, že pohyb je jim vlastní. Gymnastické výkony děvčat nebo rytmická a taneční vystoupení v sále rozproudily atmosféru. Humorné scénky vlastní tvorby a z dílny českých umělců rozesmály nejednoho z přítomných diváků. Dokonce i kouzelník předvedl zdařilé kouzlo. Uměleckou duši pak pohladil výkon talentované baletky a rázem jsme se ocitli před finále večera při výpravě Járy Cimrmana k severnímu pólu v podání žáků IX. třídy. Po zaslouženém potlesku přišlo dojemné rozloučení žáků nejvyššího ročníku, při kterém mnoha účastníkům ukápla slzička.

 

IMG 7933

Celé představení velmi dobře moderovali žáci deváté třídy Zuzana Bínková a Dominik Kadlec. 

Vedení ZŠ Vimperk, Smetanova děkuje všem vystupujícím dětem za jejich nemalé úsilí při nacvičování tohoto vystoupení, stejně tak i všem pedagogům, kteří se dětem věnovali, při přípravě je vedli a během vystoupení podpořili. Velmi Vám děkujeme.

Záznam celého představení najdete v sekci „Videa“ na webu školy – www.zsvimperk.cz

Mgr. Vladan Pokorný, zástupce ředitele školy

 

IMG 7989

 

{gallery}vimperk/2014/12_prosinec/posezeni_kolafa/{/gallery}