Nové spádové obvody škol

Obecně závaznou vyhlášku upravující spádové obvody sušických základních škol schválili zastupitelé na svém jednání 17. prosince. K úpravě  spádových obvodů došlo na základě potřeby rovnoměrnějšího rozdělení dětí do  ZŠ v Sušici. Požadavku změny odpovídá i demografický vývoj města a rozložení  trvalého bydlení rodin s dětmi navštěvujícími základní školu.

Žádost o změnu iniciovali oba ředitelé ZŠ s odvoláním na § 36 školského zákona (nelze odmítnout dítě, které patří do spádového obvodu školy) a  z důvodu, že současný obvod pro ZŠ Lerchova je příliš rozsáhlý, naopak  pro ZŠ T. G. Masaryka malý.

 

Podle předběžných průzkumů půjde ve školním roce 2015/2016 k zápisu 133 dětí , z toho jen 18 dětí patří spádově pod ZŠ TGM, 13 je dojíždějících z okolních vesnic a 102 náleží do spádové oblasti ZŠ Lerchova, kam navíc nastoupí dalších 17 dětí po odkladu povinné školní docházky.

 

Nová  obecně závazná vyhláška č.3/2014 tedy stanovuje školské obvody základních škol zřízených městem Sušice takto:

 

1) Školský obvod základní školy T. G. Masaryka Sušice, Dr. E. Beneše 129 tvoří:

– městská část Sušice I

– městská část Sušice III

– tyto ulice z městské části Sušice II: Kaštanová, Karla Čapka, Na Fufernách, Na Hrázi, Na Tržišti, Příkopy, Tichá, Tylova, Volšovská

části obce: Albrechtice, Divišov, Humpolec, Chmelná, Milčice, Rok, Vrabcov, Zaluží

 

2) Školský obvod Základní školy Sušice, Lerchova ul. 1112 tvoří:

– městská část Sušice II kromě ulic výše uvedených

– části obce: Červené Dvorce, Dolní Staňkov, Nuzerov, Stráž, Volšovy.

 

Ředitelé obou základních škol dále uvedli, že při přijímání dětí budou respektovat společná kritéria, na nichž se shodli, v pořadí:

– spádový obvod

– sourozenec ve škole

– pořadí  při zápisu

 

Pokud se pro rozhodování vyskytnou další závažné skutečnosti, budou posuzovány individuálně.

 

-red-