Tříkrálová sbírka 2015

 

 

Již pátým rokem pořádá Oblastní charita Vimperk Tříkrálovou sbírku. Akce navazuje na tradici koledování na Tři krále (tj. 6. ledna) a má charakter celonárodní sbírky, jejímž hlavním účelem je především pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším sociálně potřebným skupinám lidí. Nejméně desetina výnosu sbírky je každoročně určena také na humanitární pomoc do zahraničí.

Oblastní charita Vimperk těmto potřebným lidem celoročně pomáhá a toto je jedna z mála možností k získání finančních prostředků. Každým rokem navštěvují domácnosti skupinky koledníků v čele s vedoucím starším osmnácti let. Vedoucí se musí prokázat průkazkou a občanským průkazem. Každá skupinka je vybavena zapečetěnou kasičku s logem charity a pečetí Městského úřadu Vimperk.

Letošní Tříkrálová sbírka bude probíhat v období od 1. 1. – 14. 1. 2015 a její výtěžek bude konkrétně použit z 90% na provozní náklady Domu klidného stáří Pravětín a z 10% na aktivizační programy pro děti ze Služby pro rodiny s dětmi.

Touto cestou si Vás Oblastní charita Vimperk dovoluje požádat, abyste i nadále byli tak štědří a svým přispěním pomohli tam, kde je to potřeba.

 

                          Za Oblastní charitu Vimperk Jana Brabcová, koordinátorka Tříkrálové sbírky