Pracovitý zloděj si ‘odpočine’ v cele

Vskutku “perný” měsíc před Vánoci měl zloděj, třiadvacetiletý muž z Klatovska, který od začátku prosince do začátku ledna, v období 30 dnů, kradl nejméně patnáctkrát!  Bral v podstatě cokoliv, na co narazil a co se mu zalíbilo. Policisté pro jeho “pracovní nasazení” ale pochopení neměli a  vzali zloděje do vazby.

 

Usnesení o zahájení trestního stíhání převzal od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování, obviněn je ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, z části ve stadiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody.
 
 
V první polovině prosince v chatové osadě Na Harfě vnikl na pozemek a z chaty vzal elektrickou sekačku. U prodejny na ulici Domažlické v noci z 10. na 11. prosince z bedny na tiskoviny vzal časopisy a noviny.
 
Do obchodního domu na ulici Domažlické přišel během dvou dnů třikrát a kradl různé zboží. Poprvé v pondělí 15. prosince po patnácté hodině vzal AKU šroubovák v hodnotě 1 799 Kč a podruhé stejný den po devatenácté hodině AKU šroubovák za 2 799 Kč – zboží odnesl bez úhrady. V pondělí 16. prosince prošel pokladní zónou s příklepovou vrtačkou za 2 990 Kč, tentokrát už jej ale zadrželi pracovníci obchodu  a přivolali hlídku policie.
 
O tři dny později  si na sebe v prodejně oblékl mikinu za 349 Kč a odešel. V pondělí 22. prosince z chodby domu vzal jízdní kolo a 24. prosince na ulici Plánické z chodby sebral dva detektory kovu.
 
V době od 24. do 25. prosince násilně otevřel vchodové dveře do domu v ulici Měchurova a na chodbě odcizil jeden pár bot zn. Adidas. V domě na ulici Rozvoj ve čtvrtek 25. prosince ve večerních hodinách taktéž poškodil dveře a odcizil obuv zn. Nike. O den později ukradl další sportovní boty v domě na ulici Kličkova.
 
Na ulici Plzeňská z balkónu vjednom z domů odnesl dvě krabice s vánočním cukrovím o váze 6 kg. V zahrádkářské kolonii se 28. prosince pokusil vniknout na oplocené zahradě do kůlny. Ve středu 31. prosince se vloupal do budovy na ulici Domažlická a odnesl počítač s dalšími doplňky.
 
 V pátek 2. ledna ve dvanáct hodin na Studentské ulici přistoupil k důchodkyni a z tašky, kterou měla v levé ruce, ženě odcizil peněženku s doklady i s finanční hotovostí a utekl. Tentýž den odpoledne v domě na ulici Mánesova z chodby vzal dětský kočárek. Ve dvacet hodin večer v obchodním domě na ulici Domažlická odcizil různé zboží v hodnotě 8 596 Kč, prošel bez úhrady pokladní zónou a utekl. Nálsedně  byl zadržen hlídkou strážníků a předán policistům.
 
Policisté zjistili, že muž byl v posledních třech letech za trestný čin krádeže odsouzen podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech. V pondělí soud rozhodl o vzetí muže do vazby. Celková výše škody přesahuje padesát tisíc korun.
 
-red, p cr –