Nemocnice pořídila nové operační stoly

Sušická nemocnice zlepšila vybavení 

 

Bezproblémový provoz operačních sálů je pro Nemocnici Sušice o.p.s. nezbytnou podmínkou poskytování kvalitní zdravotní péče. Každoročně se v nemocnici provádí kolem tisícovky operačních zákroků. Nejvíce operačních výkonů provedou lékaři chirurgického oddělení, další výkony provádí gynekologové a lékař z oboru ušní, nosní, krční.

 

OP 1

Zásadní přestavba operačního traktu proběhla v rámci kompletní rekonstrukce nemocnice v r. 2001. Vzhledem ke zmíněné vytíženosti operačních sálů vyvstala v loňském roce nutnost obnovy operačních stolů.

 

Na přelomu loňského a letošního roku byly zakoupeny dva moderní operační stoly od firmy RAMED Kopřivnice, s.r.o, které budou využívány pro operativu dospělých i dětských pacientů. Kvalitativní skok znamenají zejména pro úrazovou chirurgii. Větší pracovní komfort zajistí také pro anesteziology.

 

Oba stoly jsou vícesegmentové, výklopné ve dvou osách a umožňují přizpůsobení přesně podle druhu operace, která bude prováděna. Součástí dodávky jsou i „zavážecí zařízení“ umožňující rychlý a bezproblémový transport pacientů celým operačním traktem.

 

Částka 1 493 000 Kč za pořízení této velmi důležité investice byla financována z Fondu nemocnice zřízeném při rozpočtu zakladatele nemocnice – Města Sušice.

 

Ovšem největší přínos znamená nové vybavení pro pacienty. Stává se tak dalším z celé řady moderních pomocníků v péči o nemocné.

-nem-

{gallery}susice/2015/01_leden/operacnistolynemocnice_su_leden2015/{/gallery}