Výsledek Tříkrálové sbírky překvapil

Na Sušicku  bylo vybráno rekordních 339 035 korun!

 

V minulém roce věnovali lidé do Tříkrálové sbírky koledníkům celkem 81 749 670 Kč (celá ČR). Letos koledníci nasbírali o 23,2 milionu korun méně – celkem 58 532 768 Kč .

 

 

trikralova 2015 7 

Tříkrálová koleda na Sušicku ale vynesla oproti loňsku (251 586 Kč) o 87 449 Kč více a Oblastní charita Sušice si tak připsala svůj „tříkrálový“ rekord – letos koledníci vybrali do zapečetěných pokladniček 339 035 Kč !

 

Na co a komu jsou prostředky ze sbírky určeny?

Prostředky z Tříkrálové sbírky jsou tradičně určeny na pomoc lidem nemocným, se zdravotním postižením, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným. Sbírka má předem jasně daná pravidla pro rozdělení výtěžku  a je koncipována tak, že většina vykoledovaných prostředků zůstává v regionu kde byly vybrány. Předem jsou také stanoveny záměry, na které se v daném roce vybírá. Oblastní charita Sušice chce v letošním roce pořídit z výtěžku sbírky automobil pro zajištění sociálních služeb, které provozuje v Sušici a okolí a část prostředků využít na zajištění služeb, které poskytuje: podporu seniorů, osob se zdravotním postižením, osob bez přístřeší a osob ohrožených chudobou.

 -och, red-

Poděkování patří všem, kteří koledníky neodmítli a přispěli k rekordnímu výtěžku letošní Tříkrálové sbírky. Na místě je také poděkovat organizátorům a koledníkům, kteří se o výsledek zasloužili stejně jako dárci.

-red-