Pozvánka na výstavu

 

Vern01      V pátek 23. ledna byla slavnostní vernisáží v Městském kulturním středisku ve Vimperku zahájena velmi zajímavá a poutavá výstava Františka Jungvirta, někdejšího absolventa vimperské ZUŠ v oboru hudebním i výtvarném, momentálně pak studenta OA, SOŠ a SOU Třeboň. Jak na sebe mladý nadějný výtvarník prozradil, nevyhýbá se žádným technikám, ale v současnosti ho nejvíce přitahuje práce se sklem, v němž pro sebe objevil netušené možnosti k realizaci svých uměleckých výpovědí . Není tedy divu, že vedle kresby či malby jsou právě skleněná díla na výstavě zastoupena převažující měrou.

   

    Součástí programu zmíněné vernisáže byla též módní přehlídka mladých návrhářů z téže třeboňské školy, k nimž se navíc se svou tvorbou přidružil student Střední umělecké školy textilních řemesel Praha, další absolvent výtvarného oboru vimperské ZUŠ Oliver Fiala.

     Výstava potrvá v MěKS do poloviny února. Určitě neprohloupí ten, kdo si najde čas k její návštěvě a zavítá tak do světa bohaté fantazie talentovaného tvůrce, o němž jistě jednou svět uslyší.

 

{gallery}vimperk/2015/Vernisaz_a_prehlidka/{/gallery}

 

text a foto Jan Tláskal