Dva přímé postupy pro tanečnice

V pondělí 2. 3. pokračovalo soutěžní klání žáků základních uměleckých škol. Tentokrát se sešli na soutěžní přehlídce žáci tanečních oborů ZUŠ okresu Prachatice.

 

V městském divadle v Prachaticích zhlédli diváci a odborná porota celkem 16 choreografií. I ZUŠ Vimperk se této soutěže zúčastnila a to se 4 choreografiemi. Žákyně předvedly výborné výkony. V taneční soutěži nejsou udělována umístění, ale jsou pouze vyhlašovány postupy do krajského kola. Celkem byly uděleny 2 přímé postupy, z nichž jednou je choreografie Umírající labuť v podání vimperské žákyně Lucie Matheislové. Další choreografie Zimní romance a Zvonky byly také navrženy na postup, ale budeme ještě netrpělivě čekat, jak se soutěž bude vyvíjet v ostatních okresech a zda na další vimperské zástupce místo v Českých Budějovicích zbyde. Každopádně se poprvé v historii školy představí vimperská tanečnice na krajské úrovni soutěže ZUŠ.

 

Soutěže se zúčastnili téměř všichni žáci tanečního oboru ZUŠ Vimperk (mimo taneční přípravky). Všichni předvedli skvělé výkony. Kompletní program připravila učitelka Viera Bagáčová.

 

(zus,red)