Přijďte mezi nás, bude víc veselo!

Tradice je tradice a má se dodržovat

A tak i když se osazenstvo mění, roste, postupně odchází a přichází, tradiční akce jsou právě těmi, při kterých se rádo vzpomíná na všechno pěkné, co se za celý (nejen) rok zažije…

 maskarni s hankou 4

 

Takové maškarní rejdění má tradici více než bohatou a uznejte, že když už je příležitost, je třeba masky pořádně a nejlépe hned několikrát, řádně provětrat.

 

 maskarni s hankou 7

Hanka, děti, rodiče – to je spojení, které k sobě neodmyslitelně patří už řadu let. Cvičitelka Hanka, nadšení špunti a zodpovědní rodiče, kteří se sami i s dětmi rádi „hýbají“, tráví spolu čas, rozvíjejí pohybové dovednosti formou hravého sportování nebo sportovních her, chcete-li. A masky, maškary, ty přece k hraní patří!

 

V pondělí 23. února ožila hala TJ, kde cvičení rodičů s dětmi pod vedením Hanky Habartové probíhá – tentokrát vlastně ranč -, doslova zvěřincem. Děti si přivedly své maminky, babičky, tatínky, ale i  nové kamarády. Vedoucí ranče, zdatný králíček, musel své stádečko pěkně krotit. A nebylo to jen o zvířátkách – podívat a zacvičit si přišly i princezny, skřítci a další pohádkové bytosti, které si to prostě nemohly nechat ujít a musely provětrat své „velké večerní“.

 

 maskarni s hankou 9

Děti přišly v nádherných maskách, po celou dobu byl pro děti a dospělé připravený sportovně zaměřený program. Dospěláci soutěžili společně s dětmi, zahráli si pohybové pexeso se zvířátky, nebo pohybové domino. Podle zvuku zvířátek se museli vzájemně poslepu hledat do skupinek, pak se tatínkové na chvilku proměnili ve vlky, kteří se snažili ulovit zvířátka hledající útočiště na farmě. Zábava s balonky a hudbou byla vítaným zpestřením.

 

Ale ani cvičení dětí není jen o zábavě, je to i o soutěžení a fair play – jak to malí sportovci zvládají, to ukáže už 5. ročník olympiády v dubnu. Držíme palce!

 

– red-

{gallery}susice/2015/03_brezen/maskarni_hanka/{/gallery}

 

 

CHCETE TAKÉ PŘIJÍT CVIČIT SE SVÝMI DĚTMI?

 

Cvičení pro rodiče s dětmi je vhodné hned z několika důvodů – rozvíjí pohybové dovednosti od útlého věku dětí ve spolupráci s jejich rodiči; podle schopností, možností, zájmu… Pravidelné cvičení pochopitelně podporuje kladný vztah k pohybu jako k automatické součásti zdravého způsobu života, zároveň v tomto provedení rodič – dítě upevňuje citovou vazbu, dochází k přirozenému propojení činností dvojice rodiče-dítě s činností v celé skupině dětí. Cvičení je přizpůsobené věku dětí, protože malé děti nedokáží udržet pozornost delší dobu, skládá se cvičení z moha drobných her a krátkých motivovaných činností za doprovodu dětských písniček či básniček.

Máte-li zájem se zúčastnit cvičení, můžete přijít kdykoliv. Těším se na vás všechny,“ zve s úsměvem Hanka.

CVIČENÍ PRO RODIČE A DĚTI – probíhá v hale TJ (vedle gymnázia) každé pondělí od 17 hodin, v úterý můžete přijít cvičit do bazénu (také od 17 hodin, vždy v úterý) , pro starší děti je cvičení v bazénu v pátek od 15. 45 hodin. Na toto cvičení je nutné si předem rezervovat místo (prostřednictvím rezervačního systému Sportovišť města Sušice), probíhá v zrcadlovém sále. Cvičení je určené dětem od dvou do pěti let, ale cvičí tu i mladší.

Zkusíte to také?