Tři medaile za víkend

Biatlonista Ondřej Mánek přivezl z Jeseníků do Vimperka ze závodů Českého poháru zlato a dvě stříbra

 

O víkendu 7.–8.3. se v Nové Vsi u Rýmařova konaly letos poslední závody Českého poháru žactva v biatlonu. Na programu byly hned tři závody. V sobotu dopoledne rychlostní závod, odpoledne biatloncross. V neděli se pak jel závod stíhací. Všechny závody se jely volnou technikou. Ondřej Mánek, zimní obojživelník, který ob víkend střídá závody v  běhu na lyžích s biatlonem si svou formu na poslední republikové závody tuto zimu načasoval výborně.

V sobotu dopoledne střílel bezchybně a to ho v rychlostním závodě vyneslo na druhé místo. Střelecky nezaváhal ani odpoledne při biatloncrossu, přičemž za sebou nechal všechny soupeře a vyjel si zlatou medaili. V neděli byl na programu stíhací závod, kde Ondra jednou minul a to mu to stačilo na druhé místo. A tak završil svoji velmi úspěšnou biatlonovou sezónu hned třemi medailemi z Českého poháru, které z Jeseníků přivezl na Šumavu.

Díky svým výsledkům za celou zimu se v žebříčku Českého poháru biatlonového žactva C pro sezónu 2014/2015 umístil na výborném druhém místě, přičemž závodil s klukama o rok staršíma. To dává Ondrovi dobré perspektivy pro příští sezónu, kdy ještě zůstane žákem, ale bude v kategorii starším ročníkem. Ondřej je závodníkem Fischer Ski klubu Šumava Vimperk, ale biatlon jezdí za oddíl Staré Město pod Landštejnem, protože ve Vimperku zatím žádný biatlonový oddíl není. Ale jarní vrabci již cvrlikali, že se to do příští sezóny možná změní …

 

(red)

Fota: Michal Novák a Jiří Mánek st.