Bruslaři se ledu nedočkali

Na konci září minulého roku byla dokončena rekonstrukce hřiště s následnou kolaudací na Sídlišti Míru ve Volarech, informovali jsme o tom ZDE. Opraveno bylo nejen oplocení hřiště, ale i jeho povrch. Ten je nově umělý, vysypaný jemným pískem. 

 

Hřiště má být přístupné veřejnosti nejen v letních měsících, ale za příznivých klimatických podmínek i v zimě, kdy zde měla vzniknout ledová plocha pro bruslaře. Té se však volarští bruslaři v zimě nedočkali.

 

Proč ledová plocha na zrekonstruovaném hřišti nebyla vytvořena zajímalo zastupitele Ivo Rolčíka. Ředitel Technických služeb Karel Ženíšek, který hřiště převzal od města do správy, to zdůvodnil špatnými klimatickými podmínkami (pozn.: v lednu a únoru mrzlo 56 dní z 59). Starostka města Bc. Martina Pospíšilová uvedla, že hřiště není zkolaudované, ani kompletně oplocené a proto by mohlo dojít k poškození ledu. Chystá se kompletní oplocení hřiště, které se bude zamykat (v současné době jsou oploceny 3 strany hřiště). Kdy k oplocení hřiště dojde, nebylo doposud stanoveno. Bruslaři se tak snad dočkají ledu již v nadcházející zimě.

 

(ir)