Řidič havaroval do stoky

Poškození vozidla

9. 3. 2015 Vimperk – Pachatel rozbil skleněnou výplň osobního vozidla, čímž způsobil škodu za více jak 10 000 korun. 

 

Vimperští policisté včera zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci. Dosud neznámý pachatel poškodil začátkem února osobní vozidlo Kia Ceed, které bylo zaparkované před domem v obci Vimperk, část Pravětín. Pachatel přesně nezjištěným způsobem poškodil skleněnou výplň pátých dveří vozidla, čímž poškozené organizaci způsobil škodu za více jak 10 000 korun. Další prověřování provádí vimperští policisté, kteří po pachateli intenzivně pátrají.

 

Nález americké munice

9. 3. 2015 Solná Lhota – Muž nalezl ve stráni funkční dělostřelecké zapalovače z druhé světové války. 

 

Vimperští policisté zajišťovali, do doby příjezdu policejních pyrotechniků, místo nálezu munice, kterou ve stráni v katastru obce Solná Lhota, objevil jeden muž dnes dopoledne. Policejní pyrotechnik na místě konstatoval, že se jedná o celkem 22 kusů amerických dělostřeleckých časovacích zapalovačů M-43 a celkem 7 kusů amerických dělostřeleckých tříštivotrhavých zapalovačů M-45 a M-48. Zkorodovaná, ale funkční munice, pochází z druhé světové války. Následně všech 29 kusů munice si pyrotechnik z místa odvezl k bezpečné likvidaci. Během zákroku nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku.

 

 

Další odcizené lyže

9.3. 2015 Zadov – Zima sice pomalu končí, ale krádeží lyží zatím neubývá, další čtyři páry sjezdových lyží si přivlastnil zloděj.  

 

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel odcizil ze čtvrtka na pátek z lyžárny jednoho hotelu na Zadově sjezdové lyže s vázáním. Lyže byly uzamčeny v drátěném boxu, do kterého se pachatel vloupal. Následně z něho odcizil celkem čtyři páry sjezdových lyží značek ELAN a BLIZARD, čímž jejich majitelům způsobil škodu za téměř 30 000 korun.

Od začátku letošního roku je to již čtvrtý případ krádeží lyží na Prachaticku, v součtu 14 párů lyží, policisté dále řeší krádež čtyř párů lyžařských bot a odcizení jednoho střešního boxu na lyže, čímž zloději stačili napáchat škodu za více jak 100 000 korun.

 

Řidič havaroval do stoky

6. 3. 2015 Vimperk – Řidič nezvládl řízení na namrzlé komunikaci a s vozidlem se převrátil na střechu.  

 

Dopravní policisté vyjížděli včera ráno k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici první třídy číslo čtyři, ve směru jízdy Vimperk – Výškovice. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Hyundai, který na namrzlé komunikaci dostal smyk a havaroval vpravo mimo komunikaci, kde se s vozidlem převrátil na střechu. Řidič naštěstí vyvázl bez zranění. Alkohol u něho vyloučila dechová zkouška. Další šetření dopravní nehody provádí dopravní policisté.

 

(pcr)