A nedá si říct a nedá…

Nebo i slovy klasika: je to marný, je to marný, je to marný…

To si asi mysleli i dopravní policisté, kteří  v úterý podruhé v jeden den zkontrolovali řidiče – cizince za volantem nákladní soupravy.

Policisté z dopravního inspektorátu kontrolovali v Klatovech na Domažlické ulici v úterý 17. března řidiče nákladní soupravy – 56letého cizince. Při druhé kontrole kole půl sedmé večer se řidič podrobil dechové zkoušce, která prokázala 0,82 promile alkoholu v dechu.

Jaké bylo překvapení policistů, když zjistili, že v ten samý den byl tento řidič kontrolován již v Běšinech (v půl třetí odpoledne) a v té době mu bylo při orientační dechové zkoušce naměřeno1,32 promile alkoholu v dechu.

Pochopitelně po první zkoušce odevzdal “papíry” … jenže to mu nezabránilo znovu sednout za volant a to krátce na to, kdy byl v 17.15 hodin propuštěn z  policejního odddělení.

Řidiči byla za opakovaný přečin kauce 20 tisíc korun a řidičák asi hned tak neuvidí…

 

 

Další  zprávy policejního informačního servisu:

Do Janovic nad Úhlavou k dopravní nehodě nákladního a osobního auta vyjeli hasiči z Klatov. Při příjezdu jednotky na místo události o zraněnou osobu pečovala ZZS. Řidič NA vyvázl bez zranění. Po dobu zásahu a vyšetřování nehody Policií ČR hasiči na místě řídili dopravu. Z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny.

 

19.3.2015 DN Klatovy

 

***

Přechovával návykovou látku

ŠVIHOV – večer potkal policisty se služebním psem, odevzdal, co měl nelegálně…

Začátkem tohoto týdne policisté z obvodního oddělení ve Švihově prováděli ve městě hlídkovou činnost společně s policejním psovodem se služebním psem. Ve 22.58 hodin zjistili na veřejném prostranství 45letého místního muže, který neoprávněně přechovával pro svoji potřebu omamnou nebo psychotropní látku. Muž látku o hmotnosti 2,4 g dobrovolně vydal policistům. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.

 

Zákon o přestupcích uvádí:

Přestupku se dopustí ten, kdo neoprávněně přechovává v malém množství pro svoji potřebu omamnou nebo psychotropní látku nebo neoprávněně pěstuje pro vlastní potřebu v malém množství rostlinu nebo houbu obsahující omamnou nebo psychotropní látku. Za přestupky lze uložit pokutu do 15 000 Kč, dále za uvedené přestupky lze spolu s pokutou uložit zákaz pobytu.

 

***

 

Myslel si, že mu to projde… neprošlo

 Neoprávněně použil cizí platební kartu, kterou našel v peněžence – zradil ho internet…
 

Na obvodním oddělení v Klatovech šetřili policisté oznámení o neoprávněném použití platební karety. Jak vyšlo při vyšetřování najevo, našel pachatel, 34letý muž ze Kdyňska,  letos v únoru v Klatovech u prodejny v ulici Podhůrecké peněženku. Peníze, dvě platební karty  a osobní doklady poškozeného muže se rozhodl “využít” po svém. Peníze utratil, doklady s jednou  z karet hodil do řeky. Pomocí druhé platební karty si dvakrát prostřednictvím internetu dobil kredit do telefonu celkem za 700 Kč. dyž to zkouše potřetí… spadla klec.
 
Muž ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Výše škody činí 2 400 Kč, “odměna” za  uvedené činy e mu  určitě líbit nebude.
 
– p cr, red –