Bronz z mezinárodního turnaje!

Mladší žáci HC Vimperk si na mezinárodním turnaji Easter Bunnies Cup 2015 vybojovali místo na bedně – domů si odváželi bronzové medaile.

 

mezinarodni turnaj mladeze

 

 

Od pátku do neděle (3.-5. dubna) se konal na zimním stadionu ve Světlé nad Sázavou 10. ročník mezinárodního turnaj Easter Bunnies Cup 2015, který byl určen pro hráče ročníku 2003/2004.

Kromě vimperských se turnaje zúčastnilo dalších devět týmů z celé ČR a Slovenska, kdy týmy byly rozděleny do dvou skupin po pěti. V pátek a v sobotu se odehrály zápasy v základních skupinách a v neděli přišly na řadu zápasy o umístění. První týmy ze skupin si to rozdaly o první místo, druzí ze skupin si zahráli o bronzové medaile atd. Hrálo se 3 x 12 minut čistého času.

 

 

Vimperskému týmu přisoudil los do skupiny “A” týmy SK Černošice, Hockey Team Vysočina, HC Domažlice a HC Letci Letňany.
V prvním pátečním zápase se proti vimperským postavil ambiciózní tým SK Černošice. První třetina byla vyrovnaná, kdy vimperský David Kašpar neproměnil trestné střílení. Ve druhé třetině již vimperští převzali otěže zápasu a dvěma brankami Davida Kašpara se ujali vedení. Ve třetí třetině přidal třetí branku Honza Vavřík a bylo rozhodnuto. Vimperští měli převahu a mohli nastřílet daleko více branek, ale ani Martin Willmann, nebo Marcel Kříž a Lucie Eignerová své brankové příležitosti nedokázali proměnit.

HC VIMPERK – SK ČERNOŠICE 3:0 (0:0,2:0,1:0)
Branky: 15. Kašpar (Beníšek), 18. Kašpar (Budík), 27. Vavřík (Budík)

 

 

Ve druhém, pátečním, zápase se proti vimperským postavil výběr kraje Vysočina tým Hockey Team Vysočina. Obraz druhého zápasu byl velmi podobný tomu prvnímu. První třetina byla vyrovnaná a vimperský tým ji vyhrál 1:0 díky brance z 10 minuty Davida Kašpar. Opět ve druhé třetině vimperský tým vstřelil dvě branky v rozmezí jedné minuty, o které se postaral Viktor Budík a Tomáš Koška. Ve třetí třetině vimperský tým bušil do obrany soupeře, ale opět vyložené brankové příležitosti nedokázal proměnit a tak i ve druhé zápase na turnaji vyhrál v poměru 3:0.

HC VIMPERK – HOCKEY TEAM VYSOČINA 3:0 (1:0,2:0,0:0)
Branky: 10. Kašpar (Beníšek), 14. Budík (Vavřík), 14. Koška (Beníšek)

 

 

Sobotní zápasy pro vimperské začaly hned ráno v osm hodin, utkáním s týmem z Domažlic. Hned od počátku bylo jasné kdo bude pánem na ledě a šlo jenom o to, kolik branek vimperští nastřílí do svatyně Domažlic. Nakonec se ukazatel skóre zastavil na cifře 11:0 pro vimperské a Rosťa Slanina ve vimperské brance slavil třetí nulu na turnaji. Vimperský tým si touto výhrou zajistil boje o medaile.

HC VIMPERK – HC DOMAŽLICE 11:0 (5:0,2:0,4:0)
Branky: 1. Kašpar (Kříž, Willmann), 6. Kříž (Kašpar), 6. Kašpar (Kříž, Willmann), 8. Budík, 10. Vavřík (Kříž), 15. Beníšek (Vavřík), 18. Budík, 25. Kříž, 25. Vavřík, 30. Kašpar, 32. Budík

 

 

V odpoledním zápase se proti sobě postavily dosud neporažené týmy skupiny “A” a to tým HC Vimperk a tým HC Letci Letňany. Soupeř vimperského týmu se na turnaji prezentoval velmi výborným hokejem založeným na rychlém bruslení a kombinační hře a v každém dosavadním zápase dokázal vždy svého soupeře přestřílet dvouciferným rozdílem.

Hráči Vimperku se však svého soupeře nezalekli, i když úvod první třetiny patřil soupeři,který v páté minutě dokázal poprvé vstřelit vimperskému týmu na turnaji branku. Vimperští ale dokázali hru vyrovnat, stačili s výborně bruslícím soupeřem bruslit a dokázali si vytvořit také brankové příležitosti. Druhá třetina pokračovala ve stejném duchu, a zimní stadion viděl výborný hokej na obou stranách. V závěru druhé třetiny bylo proti vimperským nařízeno trestné střílení, které hráči Letňan dokázali proměnit a šli do vedení 2:0. Ve třetí třetině se hráči Vimperku snažili přidat na bruslení a vytvořili si další brankové příležitosti, ale ani David Kašpar, ani Marcel Kříž nebo Jan Vavřík nedokázali prostřelit brankáře Letňan. I ve třetí třetině musel Vimperk čelit trestnému střílení, ale tentokrát si exekutor z Letňan vylámal zuby na famózně chytajícímu Slaninovi. Poslední tři minuty před koncem hrál Vimperk bez brankaře se šesti hráči v poli, vytvořil si brankové příležitosti, ale to pověstné štěstíčko se od vimperských odklonilo a tak se museli smířit s první prohrou na turnaji. Prohráli ale se vztyčenou hlavou a za jejich výkon jim stadion aplaudoval.

HC VIMPERK – HC LETCI LETŇANY 0:2 (0:1,0:1,0:0)

 

 

Díky prohře v sobotním odpoledním zápasu s týmem Letňan čekal vimperské nedělní zápas o bronzové medaile s týmem slovenského HK Brezno, který na turnaji předváděl tvrdý, rychlý kombinační hokej a na vimperské nečekal vůbec žádný lehký soupeř. Ale vimperský tým se dokázal během turnaje ještě více stmelit a šel si krůček po krůčku za svou vysněnou medailí. Zápas o bronzové medaile byl velmi vypjatý a slovenský tým ukázal, jak dokáže být tvrdý, což na vlastní kůži poznala hned v úvodu třetiny Lucka Eignerová, která byla u mantinelu nevybíravým způsobem sražena slovenským hráčem. Lucku však hned vzápětí “pomstil” Marcel Kříž, který hráčům Brezna ukázal, že i vimperský tým dokáže přitvrdit, když je potřeba. V osmé minutě otevřel skóre velmi agilní Marcel Kříž a Vimperk první třetinu vyhrál 1:0. Ve druhé třetině byli vimperští lepším týmem, byli aktivnější a odměnou jim byly v rozmezí 5 minut tři branky o které se postaral opět Marcel Kříž, David Kašpar a Honza Vavřík a tým HK Brezno si musel vzít oddechový čas. Ve třetí třetině se očekával nápor slovenského týmu, který samozřejmě přišel, kdy čtyři minuty před koncem HK Brezno odvolal svého gólmana a dokázal vimperským vstřelit dvě branky. Vimperští však svůj náskok dokázali udržet a mohli se tak radovat ze skvělého úspěchu a bronzových medailí.

HC VIMPERK – HC BREZNO (SVK) 4:2 (1:0,3:0,0:2)
Branky: 8. Kříž (Kašpar), 14. Kříž , 16. Kašpar (Slanina), 18. Vavřík (Budík, Kříž)

 

mtm led

Vimperští zanechali svou stopu i v individuálních soutěžích – Honza Vavřík vyhrál soutěž ve slalomu s pukem a David Kašpar se svými výkony dostal do ALL STARS TEAMU turnaje.

Vimperští mladší žáci tak zakončili svou velmi povedenou sezónu třetím místem na tomto velmi kvalitním turnaji, výborně reprezentovali svůj klub i město Vimperk, za což jim patří velké uznání a dík. Dík patří i rodičům hráčů, kteří na turnaji vytvořili výbornou atmosféru a své ratolesti podporovali, jak jen mohli.

Sestava HC Vimperk: brankář – Rosťa Slanina, obránci – Lukáš Krejčí, Václav Tykal, Milan Sopek, Tereza Czerweková, útočníci – David Kašpar, Marcel Kríž (HC Strakonice), Martin Willmann, Jan Vavřík, Viktor Budík, Lucie Eignerová, Tomáš Koška, Jiří Beníšek.

JEŠTĚ JEDNOU GRATULUJEME KE SKVĚLÝM VÝKONŮM!
Martin Willmann