Za petardu na bále musí pracovat

Informovali jsme v lednu:

Za zapálenou petardu, hozenou na sál, si může útočník jít ‘sednout’ na dva roky

SUŠICE/Petrovice – Muž hodil v restauraci doprostřed sálu zapálenou petardu, ta při detonaci zranila ženu

     Dvaadvacetiletý muž z Hartmanic na mysliveckém bálu, který se konal koncem listopadu v restauraci v Petrovicích u Sušice, úmyslně zapálil a poté hodil doprostřed sálu jednu papírovou petardu, která poté detonovala. Přitom její zbytky popálily na pravé noze ženu, která se nacházela nejblíže u detonace, a jeden muž po této detonaci špatně slyšel. Včera viníkovi sušičtí policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

 

Aktuálně:

O vině je pravomocně rozhodnuto – soudce vydal trestní příkaz (bez hlavního líčení)

Nepromyšlený “žert”  mohl dvaadvacetiletého Lukáše M. z Hartmanic připravit o dva roky života – ty by totiž mohl strávit za svůj čin za mřížemi. Soudce se při zvažování o rozsudku nad mladíkem, který se výtržnictví dopustil ve zkušební době podmíněného odsouzení pro trestnou majetkovou činnost, přiklonil k alternativnímu trestu, uložení obecně prospěšných prací.

 

Dohled nad  potrestaným nyní přebírá probační služba, od které dostane provinilec jasně uloženo, kde a jakou práci bude vykonávat, podle dohody se zadavatelem práce. Celkem musí odpracovat 300 hodin.

 

Pokud by se trestu vyhýbal a  uložené hodiny neodpracoval, zodpovídal by se pak při veřejném zasedání.  V případě, že by mu nebyly uznány objektivní příčiny, pro něž nemohl práce vykonávat, promění se každá neodpracovaná hodina v jeden den vězení.

 

-red-