Policie hledá svědky nehody v Sušici

kamera1

 

SUŠICE – V pátek před jedenáctou došlo  na ul. Volšovská  k dopravní nehodě cyklisty a vozu. Policie hledá svědky.

 
 
Místní 89letý muž řídil své jízdní kolo po ulici Volšovské směrem do centra města. Při projíždění ostré – pravoúhlé zatáčky, u výjezdu z parkoviště u ulice Americké Armády, vedle cyklisty jelo osobní vozidlo červené barvy nezjištěné RZs přípojným vozíkem nezjištěné RZ.
 
 
 
Oba současně projížděli ohybem pravoúhlé zatáčky. Dle vyjádření cyklisty řidič zachytil přípojným vozíkem o jízdní kolo a cyklista následně spadl na zem. K pádu z jízdního kola došlo v místech, kde je při pravém okraji vozovky propadlý kanál místní komunikace.
 
 
kamera2Při pádu na vozovku utrpěl cyklista zranění, naštěstí byl téměř ihned po pádu ošetřen zdravotníky, kteří náhodně projížděli kolem, poté jej pro jistotu převezli do nemocnice.  Škoda na jízdním kole nevznikla.
 
 

Dosavadním šetřením se podařilo zjistit, že neznámé vozidlo je buď zn. Peugeot Partner či Citroen Berlingo nebo podobné vozidlo jiné značky s vínovou nebo tmavě červenou metalickou barvu. Zapřažený přívěs je pravděpodobně o rozměrech 200×100 cm s pozinkovanou konstrukcí, s dřevěnými bočnicemi a na zadním čele je v levé části samolepka. V místě nehody projížděl řidič s tímto vozidlem a následně pokračoval ulicí Nábřeží K. Hory. Po celou dobu před ním jelo nákladní vozidlo Tatra červené barvy a nad čelním sklem s bílým nápisem TATRA a projíždělo i místem DN, kdy řidič tohoto vozidla by mohl k dopravní nehodě sdělit informace.
 
 
 
Důležité je také svědectví ženy, která jela za těmito vozidly v době kamera3dopravní nehody a po pádu cyklisty zatavila a šla muži poskytnout pomoc.

Měla údajně řídit světlé vozidlo Škoda Octavia. Dalším svědkem byl chodec, který se podle fotografie, nacházel na protější straně komunikace.
 
 
Policie ČR žádá případné svědky, aby neprodleně kontaktovali dopravní inspektorát v Klatovech v pracovních dnech na telefon číslo 974 334 251 nebo 974 334 250 ( jinak linka “158” ). Informace můžete podat i na e-mail: kt.di.podatelna@pcr.cz.   
  
-red-