Krajský přebor v letním biatlonu

Vimperské biatlonistky vybojovaly tři tituly krajských přeborníků v letním biatlonu.

 

V sobotu 9.5. se konaly otevřené regionální závody Českého poháru v letním biatlonu ve Starém Městě pod Landštejnem. V jeden den se konaly hned tři závody. Ráno vytrvalostní závod, kdy se za netrefené terče přičítají k zaběhnutému času trestné minuty, byl zároveň přeborem Jihočeského kraje. V poledne štafetový závod trojic, kdy v každé trojici byli dva vzduchovkáři a jeden závodník s malorážkou. Odpoledne se běžel vyřazovací sprinterský závod s důrazem na střelbu, tzv. target sprint. Kromě Jihočechů si v krásném biatlonovém areálu zazávodili i přespolní závodníci ve věku od 7 let až po veterány. Například z Nového města na Moravě, z Prahy, z Plzně nebo z Třebíče. Celkem se na start postavilo přes 160 závodníků, mnozí nositelé 1. výkonnostní třídy a nechyběli ani mistři světa v této zajímavé disciplíně kombinace střelby a běhu. Mezi účastníky nechyběli ani závodníci nově založeného Biatlonového Klubu Fischer Ski Šumava Vimperk. A dařilo se jim v biatlonové konkurenci velmi dobře.

 

Ke svému vůbec prvnímu biatlonovému závodu se postavila Lucie Eignerová v kategorii žákyně B a doběhla si pro krásné 6. místo, když ve dvou položkách dvakrát minula (1+1). Ve stejné kategorii se teprve po druhé v životě postavila k biatlonovému závodu Johanka Benešová, která k vimperským biatlonistům přestoupila ze čkyňského oddílu pro nejmenší děti Outdoor Kids. A nejen že tři 700m dlouhé okruhy běžela ze všech nejrychleji, ale skvěle se jí také povedlo zastřílet (1+0) a bylo z toho překvapivé vítězství a titul krajské přebornice. Ve vypjatém závodě Johanka za sebou nechala 7 nositelek 1. výkonnostní třídy v biatlonu. Stačilo však, aby minula jen jednou navíc, (za co je v této kategorii penalizace 20 vteřin) a mohla skončit v silné konkurenci na 6. místě. Třetí místo si v kategorii žáci C ze Starého města přivezla již ostřílená biatlonistka Denisa Nováková a šesté pak její stejně starý kolega i spolužák na vimperském gymnáziu Ondra Mánek, který se mnohem lépe cítí v klasickém zimním biatlonu.

 

Výborně závodily i další vimperské biatlonistky v kategoriích dorostu, které již střílí malorážkami. Protože nový vimperský klub zatím ještě nemá své malorážky, děvčata stále závodí za spřízněný oddíl Staré Město pod Lanštejnem. A vyběhly mu dvě krajské přebornice. Michaela Willmannová s výborným během a navíc s bezchybnou střelbou s půjčenou zbraní vyhrála kategorii dorostenek A. V této kategorii přidala ještě bronz vimperská Evelína Daverná. Další krajskou přebornicí z Vimperka, v dresu Starého Města pod Landštejnem, byla Karolína Daverná v kategorii dorostenek B.

 

Foto: Johanka Benešová, čerstvá přebornice Jihočeského kraje v letním biatlonu.

 

 

Výsledky ZDE: http://www.biatlon.cz/vysledky-81/zavod/regionalni-zavod-cp-vysledkova-listina-20/  

 

 

{gallery}vimperk/2015/kveten/biatlon/{/gallery}