Šimon Hrubec si splnil dětský sen

                                                             Šimon Hrubec: Třinec? Je to jiný svět….

 

DSC 0020

 

S Třincem získal Prezidentský pohár, prokousal se až do finále extraligy, v Helsinkách nakoukl i do reprezentace. Vimperský rodák Šimon Hrubec si splnil dětský sen – stal se profesionálním hokejovým brankářem. Nejen o cestě na vrchol si v úterý povídal s fanoušky ve svém rodném městě.

 

První kroky Šimona Hrubce vedly mezi nejmenší vimperské hokejisty, které navštívil přímo na tréninku v jedné z vimperských tělocvičen. A byl na roztrhání! Děti jej ihned zasypaly otázkami, rozdával autogramy, fotil se a na ukázku přinesl třinecký dres a medaili za druhé místo v extralize. Poté zamířil do restaurace u zimního stadionu, kde na něj čekala padesátka fanoušků a kamarádů, s nimiž dělal první hokejové krůčky na vimperském ledě.

 

DSC 0013

 

„Začínal jsem jako útočník, do branky mě vlastně postavila až doktorka. Býval jsem často nemocný, tak mi doporučila, ať si raději stoupnu do brány, kde není taková námaha,“ vzpomínal Šimon Hrubec. „Jenže to se pěkně spletla. Je to pořádná dřina,“ dodal se smíchem a přiznal, že kvůli první brankářské výstroji dokonce prodal play station.

 

 

Přes České Budějovice, Písek, Tábor a Třebíč zakotvil dnes třiadvacetiletý brankář v Třinci, tedy jednom z nejsilnějších a nejambicióznějších týmu v extralize. Možná vás překvapí, na co ho vlastně Oceláři nalákali. „Požadoval jsem pouze kvalitní výstroj z Kanady včetně hokejek. O peníze mi nikdy nešlo a nejde dodnes,“ přiznal Hrubec. Během letošní sezony, v níž odchytal téměř 80 zápasů, prý zlámal 80 hokejek.

 

DSC 0113

 

Zatímco v Českých Budějovicích mu jeho požadavek splnit nehodlali, na Ostravsku s tím problém neměli, a tak zamířil právě tam. Jak se mu v Třinci líbí? „Zázemí klubu je fantastické, je to jiný svět nejen v rámci republiky, ale i Evropy. Máme nádherný stadion, neskutečnou rehabilitační linku, perfektní fanoušky,“ pochvaloval si na besedě aktuální angažmá borec, jenž je známý i svými originálními děkovačkami po vítězných zápasech.

  

Budoucnost zatím příliš neřeší, brzy se bude hlásit v Třinci na zahájení letní přípravy. S týmem absolvuje soustředění v Turecku a slovenských Tatrách. Nějaké nabídky ze zahraničí zřejmě přijdou, vždyť výkony vimperského rodáka ocenil i reprezentační trenér Vladimír Růžička, když jej vloni na podzim pozval do národního týmu na turnaj ve Finsku. „Slyšet hymnu, obléci dres se lvíčkem, měl jsem husí kůži, byl to pro mě obrovský zážitek,“ řekl Hrubec, který by se v budoucnu nebránil angažmá v ruské KHL a následně by se rád podíval třeba do Švýcarska.

 

DSC 0114

 

Kromě hokeje myslí Šimon Hrubec i na ostatní. Společně se svou přítelkyní se věnují charitě, nakoupili například počítače do dětského domova, nebo uspořádali charitativní prodej triček. „Chtěli jsme, aby i děti v dětském domově měly možnost, jakou mají ostatní děti,“ řekl k tomu. V plánu prý mají i další projekty.
 
DSC 0128
 

“Chci ještě jednou poděkovat Šimonovi, že přišel mezi lidi z Vimperka a myslím si, že hodinu a půl je náramně bavil 🙂 Vaškovi Hanzlíkovi za perfektní uvedení a provázení celou besedou. A celému výboru HC Vimperk i bývalým trenérům Šimona  za předání upomínkových předmětů HC Vimperk,” dodal k úspěšné akci organizátor Zdeněk Formánek, který  besedu absolvoval, jak jinak, než s fotoaparátem v ruce.

 

Václav Hanzlík
Foto: Zdeněk Formánek
 
{gallery}vimperk/2015/kveten/simon_hrubec_beseda/{/gallery}