Požár v pečovatelském domě

Požár propukl ve společenské místnosti domu s pečovatelskou službou v Horažďovicích. Na místo se sjely všechny složky Integrovaného záchranného systému.

 

pozar horazdovice  27

 

 Po příjezdu byli hasiči personálem upozorněni, kolik osob je ještě potřeba evakuovat, a na to, že pohřešují jednu osobu. Tu hasiči našlii v zakouřeném prostoru, intoxikovanou zplodinami hoření. Z budovy ji vynesli a předali do péče ZZS.  Celkem z budovy hasiči společně s personálem domu evakuovali více než 50 osob. Policisté obvodního oddělení v Horažďovicích a strážníci místní Městské policie zajistili vchod do budovy a vyklizení parkoviště.

Scénář požáru, který se doopravdy mohl stát …. naštěstí šlo jen o fiktivní požár a  celá akce byla taktickým cvičením složek integrovaného záchranného systému.

 

pozar horazdovice  23

 Domov byl v době „propuknutí požáru“ plně obsazen klienty. Fiktivní oheň se šířil ze společenské místnosti ve třetím patře. Personál domu neprodleně zahájil evakuaci z horních pater.

Policisté obvodního oddělení v Horažďovicích a strážníci místní městské policie zajistili vchod do budovy a vyklizení parkoviště. Během cvičení v okolí objektu usměrňovali provoz.

“Cílem cvičení bylo především ověřit postupy personálu při zjištění požáru a schopnost zahájit evakuaci klientů před příjezdem jednotek. U hasičů se ověřovala schopnost zasahovat v objektech s přítomností osob se sníženou pohyblivostí a poskytování první pomoci. Celkově pak šlo o prověření  kvality spolupráce všech zúčastněných složek.” dodává k  akce mluvčí plzeňských hasičů Mgr. Pavla Jakoubková.

pozar horazdovice  16

Zásahu se účastnili dobrovolní i profesionální hasiči z Horažďovic, policisté, strážníci, záchranka, zástupci krajských  ředitelství jednotlivých složek.

 -red-

 {gallery}susice/2015/06_cerven/tc_horazdovice/{/gallery}