I gymnastky mají prázdniny, ale…

… ale ještě před tím, než si začnou užívat zaslouženého volna, budou určitě slavit. Jarní sezóna se vimperským sportovním gymnastkám vydařila, zajistily si účast na všech důležitých soutěžích a i když  to ne vždy vyšlo podle jejich představ, ocenění a oslavu si určitě zaslouží. Sportovní gymnastika vypadá docela  lehce, elegantně, ladně, ale jen ‘ten, kdo zkusil,’ ví, že za každým ladným pohybem jsou hodiny, týdny  a měsíce tvrdé dřiny, kázně a nesmouvavé disciplíny. Tu vimperská děvčata, pod vedením výborných trenérek, mají.  Město Vimperk skvěle reprezentují a  určitě si prázdninový odpočinek zaslouží. Gratulujeme a budeme držet palce i na podzim!

sg posledni  3

S výkony děvčat v jarní sezóně je spokojená i předsedkyně oddílu oddílu SG Vimperk, Marie Kotlíková, která komentuje i dva poslední závody jara:

“Poslední přípravný závod na krajský přebor žen ve sportovní gymnastice, 27. ročník poháru Vajgaru, uspořádal oddíl sportovní gymnastiky TJ Slovan Jindřichův Hradec.

Soutěžilo se v klasickém čtyřboji ve všech věkových kategoriích od malých děvčátek až po ženy. Představily se zde opět závodnice z celé republiky. Za Vimperk startovaly tentokrát pouze dvě, a to v nejpočetněji obsazené kategorii mladších žákyň.

Jitka Pelešková předvedla moc pěkné skoky na kladině a i sestava na bradlech se jí vydařila. V konečném pořadí obsadila 23. příčku. Barbora Zdeňková zaslouží pochvalu za pěkně provedenou sestavu na akrobacii, za kterou získala nejvíce bodů včetně bonifikace za váhu únožmo s výdrží. Také její sestava na kladině měla dobrou úroveň. V náročné konkurenci si vybojovala 22. pozici.

Obě děvčata dokázala, že se umí na závod dobře připravit a podala skvělý výkon.

 

Krajský přebor jednotlivkyň ve sportovní gymnastice žen pro rok 2015 uspořádal oddíl SG Lokomotiva Veselí nad Lužnicí ve spolupráci s oddílem TJ Merkur České Budějovice. Více než sto děvčat a žen zde bojovalo o postup na mistrovství republiky ve Vysokém Mýtě. Ještě dva dny před závodem se na účast těšilo i pět gymnastek z Vimperka. Nakonec jely jenom dvě – Linda Pištěková a  Barborka Zdeňková onemocněly, z vážných důvodů nestartovala ani Jitka Pelešková.

 

Po delší odmlce, a také protože byla vytížená na soutěžích mažoretek, opět závodila Daniela Vašicová a to v kategorii žákyně B. Bylo vidět, že cvičí s radostí a také to bylo na jejích sestavách znát. Na postup to nebylo, ale i 18.místo je pěknou odměnou za slušný výkon. Pavle Vozobulové se v téže kategorii podařilo získat za pěkné provedení sestavy na akrobacii a na bradlech vyšší známku než dostala Danielka, ale měla dva zbytečně pády na kladině a přeskok přemetem přes stůl, na rozdíl od Dády, úplně vzdala. Tím pádem to bohužel nemohlo skončit jinak, než posledním místem.

 

Jarní sezóna sportovních gymnastek je u konce. Jsem ráda, že se vimperským gymnastkám podařilo zajistit účast na všech šesti závodech a s jejich výkony jsem nadmíru spokojená. Poslední dva měsíce se připravovaly v náhradních tělocvičnách bez možnosti tréninku na závodním nářadí, ale nevzdaly to. Za jejich píli, snahu a bojovnost jim patří velký dík, stejně jako jejich rodičům, kteří podporují jejich zájem o tento krásný, ale náročný sport. Už se všichni těšíme, až se v září opět sejdeme v tělocvičně rekonstruované Základní školy Smetanova a začneme trénovat na „našem“ nářadí.”

 

{gallery}vimperk/2015/06_cerven/sg_vimperk/{/gallery}