Příště to bude Skotsko!

I v závěru letošního školního roku se vydali žáci ZŠ Smetanova na poznávací zájezd do Londýna. Cílem byl Londýn, Windsor a Legoland. Spolu se svou učitelkou, Mgr. Janou Doležalovou, se vydali objevovat památky, překročit nultý poledník, ale kromě bádání zbyl i čas na zábavu.

 

vimperk anglie  5

 

“Celodenní prohlídka Londýna byla velice náročná, neboť jsme v poměrně krátkém čase chtěli vidět co nejvíce památek. Po procházce mezi památkami Westminster, Buckinghamský palác, Trafalgar Square a Piccadilly Circus nás čekala odpočinkovější část dne. Navštívili jsme slavné hračkářství The Hamley´s a muzeum Madame Tussaud´s.

 

“Vzhledem k tomu, že nám počasí přálo a svítilo sluníčko, cestou přes Hyde Park jsme využili krásný londýnský trávník a odpočinuli jsme si stejně jako ostatní Londýňané. Náš výlet pokračoval návštěvou královského města Windsor a procházkou kolem Windsor Castle. Nejenom hodně zábavy si žáci užili zábavním parku Legoland, ale i poučení. Velice je totiž zaujala část Legolandu, ve které jsou postaveny světové památky – samozřejmě z Lega. Výlet jsme zakončili opět prohlídkou Londýna, tentokráte návštěvou londýnské čtvrti City – st. Paul´s Cathedral, Millenium Bridge, Tate Modern, Tower Bridge a hlavně také Tower of London. Plavbou lodí po řece Temži jsme se dostali do čtvrti Greenwich, kde jsme všichni překročili nultý poledník.” popisuje  putování Mgr. Doležalová.

 

vimperk anglie  1

vimperk anglie  14

 

vimperk anglie  1

 

“Cesta nebyla jenom o poznání Londýna, ale i o uvědomění si nutnosti vzdělávat se v oblasti jazyků. Žáci byli ubytováni v rodinách, a tak bylo jenom na nich, jak se v nové rodině domluví. Vzhledem k tomu, že jsme si celý výlet opravdu skvěle užili, začínám již plánovat výlet podzimní. Moji lásku k Anglii se mi podařilo přenést na žáky. Někteří již byli v Londýně dvakrát, a proto cílem naší další cesty nebude Londýn, ale vypravíme se do Skotska, ” s úsměvem doplňuje Jana Doležalová.

 

{gallery}vimperk/2015/06_cerven/vimperk_anglie/{/gallery}