Trochu popíjel, pak havaroval

SUŠICKO – Cizinec na motorce vjel do zákazu vjezdu a havaroval

V pátek 5. června jel 58letý cizinec na motocyklu zn. Honda 650 ve směru od Sušice na Kolinec. V Hrádku nereagoval na dopravní značku Zákaz vjezdu všech vozidel, když projížděl místem, kde probíhala pokládka povrchu vozovky. Nezvládl řízení a s motocyklem havaroval. Na výzvu se cizinec podrobil dechové zkoušce – přístroj naměřil 0,64 a opakovaně 0,60 promile alkoholu. Muž přiznal, že po obědě vypil dvě nebo tři piva. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a sdělili podezření ze spáchání přestupků. Materiální škoda se pohybuje kolem pěti tisíc.  

 

SUŠICE – Třiaosmdesátiletý muž sjel ze silnice a zůstal s vozidlem částečně nad řekou.

V sobotu 6. června v podvečer jel 83letý muž ze Sušicka, s vozidlem zn. Škoda 120L, po po silnici ve směru ze Sušice na Horažďovice, Po projetí mírné levotočivé zatáčky vjel vpravo mimo komunikaci, kde pravým bokem narazil do sloupu telefonního vedení a následně zůstalo vozidlo částečně nakloněno nad Otavou. Provedená dechová zkouška byla u řidiče negativní, muž byl převezen k lékařskému vyšetření. Škoda na sloupu vedení a na vozidle činí 3 000 Kč. Policisté při šetření nehody navíc zjistili, že vozidlo nemá platnou technickou kontrolu ani platné pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla.

 

KLATOVSKO – dvě dopravní akce odhalily třicet přestupců.

V pátek a v neděli policisté při dvou republikových dopravních akcích kontrolovali řidiče. Třicet řidičů se dopustilo různých dopravních přestupků. První dopravní akce probíhala v pátek 5. června od 15 do 19 hodin, účastnilo se jí 22 policistů. Při kontrolách řidičů policisté zjistili 22 dopravních přestupků a uložili blokové pokuty ve výši 3 700 Kč. Druhá dopravně bezpečnostní akce čekala na řidiče v neděli dopoledne, zapojilo se do ní 20 policistů. Tentokrát zjistili 8 přestupků a vybrali pokuty za 1 700 Kč.  

-red-