Za vaše představy neručíme!

„Za vaše představy neručíme.“ Hlásá s nadsázkou vizuál letošního ročníku, na který můžete narazit v Klatovech. Největší taneční událostí, kterou TANEC PRAHA do města přiveze, bude představení ANIMAL EXITUS, které se odehraje na nádvoří jezuitské koleje v sobotu 13. června. “Velmi tělesné dílo kombinuje expresivní pohyb, originální hudbu a netradičně pojatý mluvený text. (…) Návštěvník by měl být rozhodně otevřený experimentálnějšímu divadlu. Tahle nekonvenční inscenace nabízí velmi autentický zážitek.” Řekla o představení tanečního souboru Spitfire Company Johana Mücková z České televize.

predstavy

 

Tanec Praha roztančí Klatovy!

Přesto, že se mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla jmenuje TANEC PRAHA, čtyři představení uvidíme od 12. června i na Klatovsku. 27. ročník festivalu zavítá do 15 měst a obcí v regionech ČR, kde představí 21 děl umělců z 5 evropských zemí, ČR a Japonska.

 

13. června – Klatovy – jezuitská kolej / 20 hodin

ANIMAL EXITUS – největší taneční událost v regionu 

a ještě před tím

… téhož dne odpoledne (v 16 hodin) je pro dětského diváka připraveno interaktivní hravé představení SVĚT Z PAPÍRU, které se uskuteční před klatovskou čajovnu U Naší milé paní. Regionální program na Klatovsku však otevře již 12. června site specifik projekt PERFORMATIVNÍ BIOGRAF, který se odehraje na Bolfánku u Chudenic. Poslední představení se odehraje ve středu 24. června v Café Jednorožec. Jedná se o česko-německý projekt ZOES BIOS BOX, s podtitulem Epizody o tom kdo jsme. Toto představení se nezvyklým způsobem zabývá otázkami, které by mohly dokumentovat dnešní německo-český vztah a proces sblížení.

 

plakát tp vše

Regionální program festivalu spolupořádají kulturní spolek Rašelina, o.s. Otisk a Café Jednorožec.

-tzp-