Deváťáci zasadili nové stromy

Vimperští deváťáci vysadili stromy absolventů

vimperk devataci  9

Celkem tři duby zasadili žáci devátých tříd z obou vimperských základních škol, ZŠ Smetanova a ZŠ TGM, v aleji absolventů hned pod supermarketem LIDL u Volyňky. Vysazené stromy se stanou vzpomínkou a místem, kam se budou absolventi z obou základních škol vracet při různých srazech.

„Byl to již pátý ročník této úspěšné akce. V aleji absolventů již roste 15 vzrostlých stromů. Letos přibyly tři další. Někteří z absolventů určitě z Vimperka odejdou a budou žít jinde. Zasazený strom bude jedním z magnetů, který jim vždy připomene jejich domov,“ uvádí Ivana Tumová z Odboru životního prostředí Městského úřadu ve Vimperku, která byla organizátorkou celé akce.

 

Deváťákům povinšovala hodně štěstí na jejich další cestě životem starostka města Jaroslava Martanová, vše dobré popřála žákům i ředitelka školy Dagmar Rückerová. „Den před sázením vybraní chlapci nejprve vykopali jámy. Při slavnostním sázení se u Volyňky sešly obě deváté třídy společně s prvňáky. Zástupci devátých tříd si připravili báseň o stromech. Téma strom mělo i vystoupení prvňáčků, které akci zpestřilo,“ popisuje Alžběta Rückerová, učitelka ze Základní školy T. G. Masaryka.

Prvňáčci doprovodili své nejstarší spolužáky na tuto akci v rámci Projektu 1/9. „Při projektu spolupracují první a deváté třídy během celého školního roku a setkávají se při nejrůznějších akcích – o Velikonocích, na Vánoce nebo nacvičují na školní slavnost,“ doplnila Alžběta Rückerová.  

 

{gallery}vimperk/2015/06_cerven/devataci_vimperk/{/gallery}