Výborné výsledky!

Český pohár horských kol v Peci pod Sněžkou

O víkendu se konal český pohár horských kol v Peci pod Sněžkou. Závodníkům týmu Česká spořitelna Specialized Junior se povedlo několik výborných výsledků.V sobotu začal program sprinty XCE. Kadetky získaly dvě medaile, první dojela Tereza Sásková a na druhém místě byla Tereza Řezníková, šestým místem je pak doplnila Anna Podskalská.

 

trezasaskova

 

V kadetech dojel na pátém místě Vladislav Doležal. Ondřej Lutovský vybojoval mezi juniory deváté místo, v juniorkách dojela Daniela Březinová osmá. V elitní kategorii mužů získal Zdeněk Jílek třetí místo a Luděk Šeller dojel devátý. V neděli pokračoval program olympijským cross country XCO . Na nejtěžším okruhu v seriálu českého poháru se jako první představilo žactvo. Nejlepšího výsledku dosáhl Oskar Marek, který dojel na sedmém místě, devatenáctý byl Jan Sáska a dvacátý Tomáš Matějka. Kadetky vyhrála s přehledem a náskokem Tereza Sásková, na pátém místě dojela Tereza Řezníková a patnáctá Anna Podskalská.

 

jakubkadlec

 

jakubkadlec2

 

 

jaromirskala

 

ondrejlutovsky

 

V kadetech získal bramborovou medaili Samuel Jirouš, čtrnáctý byl František Honsa, šestnáctý Vladislav Doležal, dvacátý pátý Jaroslav Vondráček a dvacátý šestý Karel Sýkora. V juniorech závodníci týmu bojovali až do posledního kola o stupně vítězů, Jakub Kadlec nakonec dojel na čtvrtém místě a Jaromír skála na místě pátém. V elitní kategorii mužů a U23 příjemně překvapil Václav Doležal který dokončil náročný závod na dvacátém místě, devátý v kategorii U 23. Závod vyhrál s náskokem 1 a půl minuty Jan Vastl, student sportovního gymnázia Vimperk. Oskar Marek pokračoval ve výborných výkonech hned v pondělí na letní olympiádě mládeže v Plzni, kde získal zlatou medaili ve sprintu XCE.

Jiří Lutovský

Česká Spořitelna Specialized Junior MTB team

www.cs-mtb.cz

 

Foto Jan Němec, www.mtbs.cz