pes

Týral psa před očima kolemjdoucích

Házel  psem na dlažbu

Sušice –  lidé  chodící po náměstí v neděli dopoledne byli svědky  týrání zvířete. 54letý muž ze Sušice  sem přišel se svým psem, s nímž zacházel velmi necitelně. Jeho agresivní chování vůči psovi vyvrcholilo v okamžiku, kdy ho v prostoru pod lípou dvakrát zvedl  ze země a silou s ním udeřil o dlažbu.  Šokovaní svědci této události případ nahlásili městské polici i   Policii ČR. Pes  po úderech zůstal ležet na dlažbě, musel být převezen k veterinárnímu lékaři. Policie zahájila vyšetřování za týrání zvířete. Významným důkazním pomocníkem  je i v tomto případě městský kamerový dohlížecí systém.

 

Další zprávy policejního informačního servisu

DOPRAVA – Při okresní dopravní akci se  v pondělí ráno policisté zaměřili na řidiče pod vlivem návykových látek. V době od 5 do 9 hodin dopoledne  se třicet policistů zapojilo do dopravně – bezpečnostní akce na území Klatovska. Při kontrolách řidičů zjistili  24 přestupků a uložili blokové pokuty za 5 200 Kč. V průběhu dopravní akce zkontrolovali celkem 145 vozidel – u 25 z nich bylo zjištěno překročení povolené rychlosti, čtyři řidiči nepoužili bezpečnostní pásy, osm vozidel bylo v nevyhovujícím technickém stavu a  jeden řidič  sedl za volant pod vlivem alkoholu.

 

 

Sušice – bez řidičáku a pod vlivem  –  v úterý 16. června  byl v Sušici, v místch křižovatky ulic Nuželická a Dlouhoveská,  kontrolován řidič za volantem vozu Š Fabia.  Krátce po deváté večer se jednatřicetiletý místní muž  vydal na cestu  – ovšem bez řidičáku, který  ani nevlastní, a pod vlivem  amfetaminu, metamfetaminu a konopí, což prokázal test, jímž ho policisté při silniční kontrole prověřovali. Povedeného řidiče  policisté převezli do zdravotnického zařízení na lékařské vyšetření na odběry krve a moči.

 

Cyklista měl v sobě 3,98 promile 

Klatovsko – opilec usoudil, že rychleji se domů dostane na kole, ale jeho řízení nebyl schopen zvládnout. Nedaleko obce chaloupky byl v neděli 14. června  ve čtvrt na deset večer nalezen muž ležící na vozovce.  V jeho blízkosti leželo jízdní kolo. Na místo se dostavili policisté přivolaní řidičkou projíždějícího vozu. Muže dokázali probrat natolik, že komunikoval. Uvedl, že  kolo nezvládl díky tomu, že předtím popíjel. Alkoholtester jeho slova potvrdil – muži ukázal 3,89 a následně 3,80 promile alkoholu v dechu. Naštěstí se jemu, ani nikomu  z účastníků silničního provozu, nic vážného nestalo.  Opilec byl převezen s lehkým zraněním k lékařskému ošetření a bude se zodpovídat z přestupku.

 

Železná Ruda / Motorkář zemřel – ve středu 17. června v jel  18.30 hodin  mladý motorkář po silnici mezi obcemi Javorná a Železná Ruda. Nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze vozovky, v pravotočivé zatáčce vyjel mimo komunikaci a do příkopu. Řidič, 22letý muž z obce u Nýrska, utrpěl zranění na jehož následky na místě zemřel. Byla nařízena soudní pitva. Na místě dopravní nehody zasahovali zdravotníci i hasiči.

 

-p cr-