Na jedno auto spadl strom, druhé do něj narazilo

Hasiči se v noci nezastavili

strom2

Vítané ochlazení se s noční bouřkou až tak úplně nedostavilo, co ale nechybí, jsou následky  bouřky a silného větru a deště, se kterými se v průběhu noci a rána potýkají  především hasiči. Likvidují popadané stromy, uvolňují komunikace atp. 

Muvčí plzeňských hasičů Mgr. Pavla Jakoubková shrnuje situaci:

Hasiči po celou noc ododstraňovali straňují popadané větve a stromy ze silnic, včetně těch, které se nad vozovkou nebezpečně nakláněly a hrozily nebezpečím pádu. Nejvíce práce měli hasiči z Horažďovic s pěti výjezdy za noc a ze Sušice s osmi výjezdy.

 

Nejvážnější situace pak byla v okolí Srní, kde se na likvidaci popadaných stromů podíleli hasiči jednotek SDH společně s pracovníky ISS a lesní správy po celou noc. V Srní spadl strom na osobní auto, mezi Antýglem a Modravou do jednoho padlého stromu zde narazilo osobní auto, obě nehody se obešly bez zranění a bez úniku provozních kapalin. U Čeňkovy Pily strom přerazil sloup telefonního vedení, kabely zůstaly neporušeny. Ráno pak u Srní padla vzrostlá osika na budovu v chatové oblasti.

 

Další škody napáchaly popadané stromy u Dražovic na svodidlech, u Karlovce na sloupu tel. vedení a u Kadešic na dopravní značce.”

 

Celkem bylo v Plzeňském kraji v průběhu noci evidováno více neř třicet výjezdů spojených s počasím, komplikace se nevyhnuly ani žleezniční dopravě.

-as, hzs, ilustrační foto HZS-