hogn

250 000 návštěvníků

Nová podoba stezky v korunách stromů v Neuschönau

 

Neuschönau/

S celkovou délkou 1300 metrů je stezka v korunách stromů v Neuschönau, v Národním parku Bavorský les, celosvětově jednou z nejdelších svého druhu. Nově je zde vybudována další lákavá expozice pro návštěvníky. V uplynuĺých zhruba šesti týdnech tu vyrostla (také nad zemí) nová část, na jejíž realizaci pracovala společnost Dengler (Rinchnach).

 

Nová, 270 metrů čtverečních velká expozice je věnována tématu vody, vodním cyklům a plochám v Národním parku. Prostřednictvím informačních interaktivních tabulí na výškové ‘terase’ poskytuje návštěvníkovi podrobné tématické informace a pohledy. I když zbývá ještě několik věcí k doplnění, již nyní je nová terasa , která stála zhruba 150 000 euro, návštěvníky velmi dobře hodnocena. Samozřejmostí je přizpůsobení celého nového systému tak, aby jej mohli bez obtíží využívat i vozíčkáři a hendikepovaní návštěvníci.

 

Podle očekávání by se na novou expozici mohlo přijít podívat až 250 000 návštěvníků ročně. Nový prostor poskytuje ale více než jen vzdělávací a poznávací možnosti. Kromě tradičních komentovaných prohlídek s průvodcem, bude možné na jedné z částí nové terasy pořádat za teplých letních nocí také menší venkovní akce (setkání, besedy nebo i grilování).

 

zdroj: Johannes Gress /hogn.de 

 

{gallery}vimperk/2015/cervenec/hogn/{/gallery}