V havarovaném autě našli opilého řidiče

Šestadvacetiletý muž okradl seniora v Sušici

      Poslední červnový den Sušičtí policisté přijali oznámení o krádeži finanční hotovosti. V Sušici v penzionu pro seniory pachatel využil nepozornosti třiašedesátiletého muže a v pokoji, z kapsy bundy, kterou měl poškozený přehozenou přes opěradlo židle, mu vytáhl peněženku a vzal třináct tisíc korun. Po krádeži hotovosti peněženku vrátil zpět a odešel. Policisté zjistili pachatele – 26letého muže ze Sušicka, který ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu krádež.
 
 
——

Útok proti úřední osobě

KLATOVY – Strážníka městské policie napadl sedmadvacetiletý muž, může jít sedět až na 4 roky

     V sobotu 11. července letošního roku před dvacátou hodinou čtyři osoby v obchodním domě v Klatovech na ulici Domažlické popíjely alkoholické nápoje, kdy vzali láhve z regálů a prázdné vraceli zpět. Strážník městské policie tyto opakovaně vyzýval, aby svého jednání zanechali. Místní 27letý muž na výzvy nereagoval a strážník použil donucovací prostředky. Útočník udeřil strážníka pěstí do obličeje a utekl. Pachatel byl dostižen nedaleko obchodního domu, ale opět utekl. Strážníci hopak našli ve večerních hodinách u domu v Klatovech, kam vyjížděli na oznámení o rušení nočního klidu. Muž byl zajištěn a převezen na oddělení policie.

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě. Podle trestního zákoníku může být pachatel potrestán odnětím svobody až na čtyři léta.

 

V pátek večer našli policisté havarované vozidlo a v něm podnapilého muže

      V pátek 10. července tohoto roku Nýrští policisté u obce Starý Láz nalezli havarované vozidlo a v něm řidiče, který neměl osobní doklady a byl v podnapilém stavu.
Ve 21.30 hodin policisté muže zajistili a převezli na obvodní oddělení kde zjistili, že se jedná o 47letého muže z obce u Klatov. Dále policisté muže vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce. Muž nebyl schopen zkoušku provést a byl převezen k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve do zdravotnického zařízení. Následně byl převezen do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. Dopravní policisté šetří okolnosti a příčinu dopravní nehody.
 
-pcr,red-