ruda

Ocenění MUDr. Balouna bavorským premiérem

ruda     Bavorský premiér Horst Seehofer ocenil v minulých dnech státním vyznamenáním českého lékaře MUDr. Rudolfa Balouna.

 

     Bavorské lékaře a záchranáře, kteří prokázali statečný čin v obzvláště závažné situaci či dokonce riskovali svůj vlastní život, ocenil v Mnichově bavorský premiér Seehofer. Ocenění z rukou premiéra obdrželo v letošním roce z okresu Freyung- Grafenau 8 jedinců. Žádný jiný okres Dolního Bavorska neměl tak vysoký počet oceněných.  

 

     Slavnostní akt udílení probíhal v mnichovské Antiquarium-Rezidenz. Vedle Alexandra Sigla, který zachránil mechanika, jež utrpěl úraz elektrickým proudem, obdrželi ocenění z rukou Horsta Seehofera i Mario Hable, Rainer Keller, Klaus Lenz Matthias Purner (vše Freyung), Peter Schreib (Neuschönau), Andrea Schreiner (Grainet). Celý tento tým čítající záchranáře a policisty dostal “Christophorusmedaille” (volně přeloženo Kryštofovu medaili) za účast v záchranářské akci týmu MUDr. Balouna.

 

     Český lékař MUDr. Rudolf Baloun,  pracující v Neureichenau, poté obdržel  státní vyznamenáni “Bayerische Rettungsmedaille” (Bavorská záchranářská medaile) – za záchranu života nasazením života vlastního, na mostě silnice B12 přes řeku Saussbach poblíž Freyungu.

 

    www.sumava.eu MUDr. Rudovi Balounovi ze Včelné pod Boubínem srdečně gratuluje.

 

 

foto : PNP (MUDr. Baloun první zprava)