…je dobojováno!

Už popáté se bojovalo o Winterberg, už popáté měly stovky diváků možnost zúčastnit se  unikátních  programů v rámci  “Bitvy na Winterbergu”. Za celé  odpoledne se jich “protočilo” v místě dějiště urputných soubojů,  půvabných tanců, nelítostných soudů i nevázané zábavy  téměř osm set.

 a sejna bitva 2015 26

Progam sliboval opravdu nevšední zážitek, a tak tomu i bylo. Spojení oslav 10. výročí založení skupiny historického šermu ARTEGO  a tradiční letní vimperské akce nemohlo proběhnout jinak, než v soubojích a bitkách. K výročí gratulujeme, stejně jako všichni fanoušci a příznivci Artega, a přejeme hodně elánu, dobrých nápadů a chuti do práce po další desítky let!

Pravda, některé  scény soudu a zejména potrestaných byly velmi reálné, až přítomní oči přivírali, ale co naplat, tak to prostě chodívalo a nepoctivci a lumpové byli  za své prohřešky trestáni bolestivě a krvavě.

 

Ostatně, netřeba dlouhých řečí  – kdo byl, viděl a zažil, kdo nebyl a lituje, může se do atmosféry letošní bitvy o Winterberg ponořit prostřednictví fotografií JIRKY ŠEJNY a ZDEŇKA FORMÁNKA.

 

Poděkování  patří všem, kteří akci podpořili, všem kteří ji dlouho dopředu připravovali a realizovali (podílelo se celkem 16 skupin z nejrůznějších koutů ČR i ze Slovenska),  a pochopitelně divákům, bez nichž by to opravdu nebylo ono. Příští rok na Winterbergu na  viděnou!

 

{gallery}vimperk/2015/08_srpen/bitva_vimperk/{/gallery}

{gallery}vimperk/2015/08_srpen/bitva_na_winterbergu/{/gallery}