3,26 promile – na kole! To je “výkon”…

Cyklista si to šněroval s 3,26 promile alkoholu v dechu

Odvaha asi nebude to správné slovo –  v sobotu po páté odpolední kontrolovali policisté  v úseku mezi  Švihovem a Červeným Poříčím  58letého cyklistu. Vyzvali jej k dechové zkoušce a nestačili se divit.  Alkoholtester naměřil  zvyšující se hladinu – nejprve 3,21 a poté 3,26 promile alkoholu v dechu. Přestupek bude řešit příslušný správní orgán, štěstím je, že policisté řidiče” zastavili včas, než došlo k nehodě…

 

Švihovsko podruhé – o den dříve měli policisté podobnou zkušenost, tentokrát s 36letým řidičem za volantem Dacie Logan. U něj alkoholtester při dechové zkoušce naměřil 1,17 a 1,19 promile. Ani on nepokračoval v jízdě – přišel na místě o řidičák, byl převezen do klatovské nemocnice k odběru krve a moči a za přečin ohrožení podvlivem návykové látky bude ještě pykat.

 

SUŠICE / DLOUHÁ VES

Nejdřív spolujezdec, pak řidič, v obou případech v hledáčku mužů zákona – posílen alkoholem vyměnil role – krátce po nehodě, při níž byl spolujezdcem, neváhal sám usednout za volant.

V sobotu 1. srpna byl ve dvě hodiny v noci kontrolován v Dlouhé Vsi  24 letý muž za volantem Š Favorit. Tentýž “řidič” převzal den předtím od policistů  podezření z několika přečinů a krátce po půlnoci se jako spolujezdec nacházel v jiném vozidle, které řídil jeho kamarád a s nímž havarovali – narazili do jednoho z místních objektů:

– u 26letého muže, který bez platného řidičáku seděl za volantem, bylo zjištěno 1,9 promile alkoholu v dechu. Muži narazili do zdi nemovitosti za příkopem – k nehodě přivolali řidiče s vozidlem zn. Hyundai a pomocí lana se snažili vozidlo vyprostit. Místo ale za snížené viditelnosti dobře nezajistili a když vyprošťovali Favorita, do lana nataženého přes komunikaci najel řidič, který jel od Bohdašic. Na nemovitosti i vozidlech vznikla škoda  35 000 korun-   .

Provedenou dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 1,5 a 1,9 promile alkoholu v dechu. Policisté muže převezli k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve do nemocnice v Sušici. Jeho rejstřík je nyní “bohatší” o podezření  ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

-red, p cr –