Kdo říkal, že kosti nejsou zajímavé?

Tak ten se určitě nebyl podívat v mouřenecké kostnici a nechal si ujít mimo jiné i velmi zajímavou přednášku Mgr. Martina Čechury o její historii a významu. 

 

m6029 uvod

 

V neděli se  přátelé Mouřence, hosté a návštěvníci sešli  na půvabném šumavském místě, aby  nejen prožili tajemnou sílu  obklopující kostelík, ale  dozvěděli se i něco nového a zajímavého.

V cyklu Mouřenecké léto byla na programu nejen  přednáška o tajemství mouřenecké kostnice, ale také koncert skupiny  Pokus. Přítomní si odpoledne užili a všem, kteří ještě váhají s návštěvou kostelíka sv. Mořice vzkazují – přijďte se podívat i vy! Třeba hned tuto sobotu 8. srpna na “mouřeneckou noc”.  Noční komentovaná prohlídka a koncert žihelského sboru vás rozhodně nezklamou!

 

A pokud se chcete vydat na výlet spolu se svými dětmi, pak i pro tuto příležitost je Mouřenec idálním místem – na neděli 9. srpna tu totiž přátelé Mouřence připravili  již druhý DĚTSKÝ DEN. Ani v neděli nebude chybět hudba – tentokrát se o ni postará skupina Druhý pokus. A přijde i Teta Tereza!

-red, foto Jan KUBITA –

{gallery}susice/2015/08_srpen/mourenec_kostnice/{/gallery}

 

MOUŘENECKÉ LÉTO POKRAČUJE:

léto na mouřenci 2015 - program do konce srpna