nehody

Dvakrát náraz do stromu, pět zraněných

Nehoda u Kašperských Hor si vyžádala tři zraněné

dn kh

Ve středu 2. září před šestnáctou hodinou řídil 73letý muž z Plzeňska vozidlo tovární značky Opel Corsa směrem od Kašperských Hor na Rejštejn. Přibližně tři kilometry od Kašperských Hor, po projetí pravotočivé zatáčky, řidič nezvládl řízení vozidla, vjel na nezpevněnou část krajnice a narazil čelně do stromu vpravo. Při dopravní nehodě byly tři osoby se zraněním převezeny do zdravotnického zařízení v Sušici. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Škoda činí 80 tisíc korun.

 

Narazil s autem do stromu, zranil sebe i spolujezdce

Ve čtvrtek 3. září jel devatenáctiletý řidič s vozidlem tovární značky Citroën C3 po komunikaci ve směru od Petrovic u Sušice na obec Františkova Ves. Ve 21.50 hodin na mokré vozovce dostal s vozidlem smyk a narazil do stromu. Devatenáctiletý řidič z Horažďovicka utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice v Klatovech, zraněný spolujezdec byl transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice v Plzni. Odhadnutá škoda činí 55 tisíc korun. U řidiče byla provedena dechová zkouška i test ke zjištění, zda není pod ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou s negativním výsledkem.

 

Další nepoučitelný

V Horažďovicích byl kontrolován tentýž den v 10.45 hodin dvacetiletý muž z obce u Horažďovic, který řídil osobní motorové vozidlo. Hlídka policistů u něj proedla test na přítomnost omamných a psychotropních látek a ten byl pozitivní na konopí. Muž souhlasil s lékařským vyšetřením i s odběrem krve a moči a byl převezeni do zdravotnických zařízení. Je podezřelý ze spáchání přestupku.

-red, p cr-