Jedete na Viktorku? Parkujte raději na kraji Plzně

V souvislosti se zítřejším  utkáním mezi FC Viktoria Plzeň a Dinamo Minsk PLZEŇ posílila policie bezpečnostní opatření

Na veřejný pořádek a bezpečnost v dopravě bude v rámci utkání základní skupiny Evropské ligy UEFA ve fotbale dohlížet několik desítek policistů.

Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo v souvislosti se zítřejším fotbalovým utkáním mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a Dinamo Minsk, které proběhne v Doosan Aréně v Plzni, bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku.

 

Na dodržování vnitřního pořádku a bezpečnosti nejen v bezprostředním okolí fotbalového stadionu budou dohlížet mimo jiné i policisté pořádkové jednotky. Bezpečnost a plynulost silničního provozu budou zajišťovat hlídky dopravní policie. Do policejního opatření byli nasazeni i členové antikonfliktního týmu a kolegové z oddělení služební kynologie se služebními psy.

 

“Před zápasem, v jeho průběhu a po skončení budeme průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace i pomocí mobilního monitorovacího centra. Situaci a chování nejen fanoušků obou týmů budeme monitorovat v bezprostřední blízkosti sportovní arény, v centru města ale i přilehlých městských částech. Pod dohledem policistů budou samozřejmě příjezdové cesty do Plzně. Do Plzně by mělo v den zápasu dorazit několik desítek fanoušků hostujícího mužstva, kteří se budou podle předběžných informací do města dopravovat individuálně. Z důvodu zachování bezproblémové dopravní situace žádáme všechny, kteří přijedou na utkání, aby dbali pokynů policistů a se svými vozy parkovali na vyznačených místech. Přestože parkovací dům „Rychtářka“ bude přibližně z jedné poloviny k dispozici veřejnosti, doporučujeme, aby řidiči zaparkovali raději v okrajových částech Plzně a pro dopravu ke stadionu zvolili městskou hromadnou dopravu,” uvedla k situaci mjr. .Mgr. Martina Kohoutová 

 

-red, pcr-